L’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar ha acollit aquest dijous la final del 33è Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya, que ha reunit estudiants d’hostaleria menors de 25 anys procedents de diversos centres

L’estudiant d’hostaleria Vladyslav Herasimov s’ha proclamat guanyador de la 33aª edició del Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya, que ha celebrat aquest dijous l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar. Vladyslav, de 19 anys i alumne dels Jesuïtes Sarrià-Sant Ignasi, ha presentat el còctel Red Velvet, el nom i el color del qual s’inspiren en el pastís que porta el mateix nom, tot i que es tracta d’una combinació de suc de cirera amarena, xocolata i brandi. El jove ‘barman’ és d’origen ucraïnès, tot i que fa anys que resideix a Sant Boi de Llobregat.

La fase final del certamen ha reunit 20 estudiants d’hostaleria menors de 25 anys, que han presentant un combinat inèdit d’elaboració pròpia. En una primera fase, els alumnes han hagut de superar una prova teòrica, abans de començar a preparar les seves begudes davant d’un dels jurats, el de destresa, que ha analitzat la tècnica, habilitat i cura dels concursants a l’hora de presentar els còctels. A més, un segon tribunal (que no ha observat la preparació de cada beguda presentada), s’ha encarregat de valorar-ne la degustació, tenint en compte aspectes com ara el valor visual, l’aroma i el sabor.

Com a concursant que ha rebut la màxima puntuació, Vladyslav ha estat guardonat amb el Trofeu Manuel Villalante, que li ha entregat lliurat el director de l’Hotel-Escola, Lluís Serra. A més, el jove tindrà l’oportunitat de participar en el Concurs de Cocteleria de Catalunya que organitza el Club del Barman. Per la seva banda, Marta Nicolás Oliva ha quedat classificada en segon lloc, pel seu còctel Mar Rojo, inspirat en el Mediterrani, i ha rebut el Trofeu Especial Club del Barman. Tres concursants més també han estat premiats per haver demostrat la millor destresa (Trofeu Josep Maria Gotarda), explicació del còctel (Trofeu Grup SERHS) i degustació (Trofeu Associació Catalana de Sommeliers). Tots els participants han rebut, a més, un diploma en agraïment per la seva participació.

El jurat l’han compost Josep Maria Gotarda Jr, President del Jurat d’Habilitat; Manel Tirvió, President del Jurat de Degustació; José Roldán, de l’Associació Catalana de Sommeliers; Nan Ferreres, Directora de la Escola d’Hostaleria CETT;, Núria Montmany, dels Jesuïtes Sarrià-Sant Ignasi; el Director de l’ESHOB; i Ramon Serra, President de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar.

El Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya és un dels més antics d’Europa, és una iniciativa de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar per donar una oportunitat als joves alumnes i professionals del sector, així com una aposta per la innovació i la creativitat en el món de la cocteleria.

Aquí podeu veure l’àlbum de fotografies del Concurs i el vídeo:

33ª ed. Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *