Pel·lícules ambientades a hotels que hauries de veure
3 agost, 2023Els principals càrrecs directius d’un hotel
12 setembre, 2023Aquest any la Intel·ligència Artificial està donant molt de què parlar. Però saps com pot afectar la gestió d’un restaurant? Al món de la cuina, la innovació és clau per destacar i meravellar els clients. Avui parlem d’aquesta eina que revolucionarà i transformarà la direcció de cuina en restaurants i en negocis de càtering.
A punt per descobrir les noves possibilitats que ens ofereix? Pren nota!
Control de seguretat alimentària
Al negoci de la gastronomia, la seguretat alimentària és primordial. I la IA pot tenir un paper fonamental per garantir uns estàndards perfectes. Gràcies a l’anàlisi de dades massives, es poden detectar i prevenir possibles problemes de seguretat alimentària a partir, per exemple, de la instal·lació de càmeres o altres sensors que monitoritzin l’estat i els agents que estiguin intervenint als nostres ingredients. Des de l’emmagatzematge adequat, amb recipients intel·ligents, fins a la detecció primerenca d’ingredients contaminats, podem facilitar la garantia que cada plat que arriba a taula es troba en perfectes condicions.
Personalització de plats
Qui no estima la idea de tenir un menú personalitzat dissenyat específicament per satisfer els vostres gustos i necessitats? Amb la IA, això podria ser una realitat. En recopilar dades sobre les preferències i al·lèrgies dels clients, els restaurants poden crear experiències gastronòmiques úniques i personalitzades sense por d’equivocar-se. El gran avenç és, però, la capacitat d’executar aquesta personalització sense incórrer en despeses extra. De fet, fins i tot pot ser una manera de millorar la gestió de costos adquirint aquests productes i quantitats exactes.
Automatització culinària
La IA no es limita només a l’atenció al client, sinó que també pot millorar significativament els processos interns a la cuina. Imagina un xef assistit per un robot culinari que talla, barreja i cuina a la perfecció, permetent al xef concentrar-se en la creativitat i la presentació dels plats. L’automatització culinària redueix el temps de preparació, millora l’eficiència operativa i garanteix la consistència a cada plat servit.
Optimització de preus
La IA no només beneficia els restaurants, sinó també els comensals. Els algorismes d’optimització de preus basats en IA poden ajustar els preus dels plats segons la demanda, oferta i altres factors rellevants. Això significa que els clients poden gaudir de sabors exquisits sense que el seu pressupost s’envagi de les seves mans.
Detecció de tendències gastronòmiques: sempre a la vanguardia
Estar al corrent de les últimes tendències gastronòmiques és essencial per mantenir-se rellevant a la indústria. La IA pot analitzar grans quantitats de dades i comentaris de clients per identificar les tendències emergents a la gastronomia. Aquesta informació és inavaluable per adaptar el menú i oferir plats que segueixin captivant els paladars més exigents. La creativitat és el cor de la gastronomia i la IA pot fer més accessible a restaurants més modestos accedir a plats més creatius. Amb el suport d’aplicacions podeu explorar i descobrir combinacions d’ingredients noves que poden donar lloc a nous plats.
La IA està redefinint la direcció de cuina a la gastronomia i brindant noves oportunitats laborals. Una de les sortides del Màster en Arts Culinàries, Innovació i Direcció de Cuina és assessor gastronòmic o especialista en R+D, posicions que ja estan tenint molt en compte el rol de la IA. És el cas de Pace Gastro, una consultoria culinària dirigida per Alex Garés, antic alumne d’EUHT StPOL que ofereix serveis a molts restaurants amb estrella Michelin. I és que com comentàvem en aquest article, l’èxit d’un restaurant d’alta cuina no només rau en la qualitat i els sabors dels seus plats, sinó també portar una gestió eficient i sostenible del negoci. Un aspecte en què l’accessibilitat a noves aplicacions d’intel·ligència artificial pot marcar un abans i un després al sector.