La Gamejam de Serious Games sobre Gastronomia i Restauració ha tingut com a objectius treballar en equip i introduir solucions aplicades a aquest sector

L’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol (EUHT StPOL) i l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB) han organitzat aquest dissabte passat, dia 14 de abril, la segona edició de “Serious Games for Hospitality”, una Gamejam de jocs aplicats, en aquesta ocasió, a la gastronomia i la restauració. L’esdeveniment ha tingut lloc a les instal·lacions de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar.

Durant 8 hores, uns trenta alumnes d’ambdós centres, de diferents estudis, perfils i cursos han treballat conjuntament per idear solucions de joc aplicat al sector de la gastronomia i la restauració. Així, s’ha produït una autèntica fusió entre ambdues disciplines: la gastronomia i la restauració i el disseny de joc.

La sessió ha fonamentat la seva metodologia en els coneixements sorgits del projecte d’investigació europeu JamToday, la primera xarxa europea dedicada al disseny de jocs aplicats. En aquest projecte, hi estan involucrades empreses, institucions publiques, escoles, etc.

L’objectiu de la GameJam ha sigut la co-creació de solucions capaces de donar resposta al món VUCA. El concepte VUCA prové dels termes Volatilitat, Incertesa (Uncertainly), Complexitat i Ambigüitat. Aquestes característiques, aplicades al món empresarial i concretament al de la gastronomia i la restauració, requereixen d’un gran treball en equip i de col·laboració entre les disciplines que representen EUHT StPOL i ENTI-UB.

Precisament, aprendre a treballar en equips interdisciplinaris ha estat la base de la jornada. Tant alumnes com mentors i mentores, han constatat la importància d’incorporar diferents perfils a les empreses per exercir un bon lideratge amb capacitat d’adaptació al món VUCA.

La GameJam ha donat fruits ja que, gràcies a la co-creació, s’han obert grans possibilitats per a les disciplines que estudien tots els participants. El Jurat, composat per 8 mentors i mentores, ha escollit 2 projectes guanyadors tot i que l’objectiu de la sessió ha estat en tot moment la col·laboració entre les diferents formes de veure el món i abordar-lo.

Gràcies a la GameJam, els alumnes de l’EUHT StPOL han pogut conèixer formes de tecnologia desconegudes que, aplicades al sector de la gastronomia i la restauració, poden donar pas a nous productes que podrien revolucionar la relació entre empresa i client. Els estudiants de ENTI-UB, han descobert noves maneres d’utilitzar els seus coneixements aplicats a un sector que els és desconegut però en el que poden aportar solucions a problemes reals.

En definitiva, les GameJams són una excel·lent oportunitat per reunir a professionals de perfils diferents i sumar competències i coneixements amb l’objectiu de dissenyar idees innovadores. En aquesta ocasió, “Serious Games for Hospitality”, la GameJam sobre jocs aplicats a la gastronomia i la restauració, ha obert possibilitats de col·laboració entre ambdues indústries a través d’idees innovadores capaces de de definir problemàtiques i aportar solucions reals.

https://vimeo.com/265342986

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *