Des de 1980 i sense interrupció, l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar, organitza la Jornada Universitària de Gastronomia (antigues Jornades Gastronòmiques del Maresme) i, desde 1987, el Concurs de Cuina Jove de Catalunya. Es tracta de l’acte acadèmic gastronòmic i del concurs de cuina més antic que es celebra a Catalunya sense interrupció.

 
La temàtica escollida en aquesta edició es “La post-tradició-gobalització: cuina moderna i universal amb arrels locals i tradicionals”, és a dir: plats de cuina moderna i universal que tinguin les seves arrels en la tradició i en el producte local. La sessió acadèmica es basarà en aquesta temàtica, al igual que el Concurs de Cuina Jove de Catalunya.

 
Cada una de les seves edicions es basa en un producte o temàtica i es convida a un cuiner de prestigi. En la present edició, el cuiner escollit és Ramón Freixa, xef del Restaurant Ramón Freixa Madrid (2 estrelles Michelin), entre altres (Freixa Tradició, Avalon). Graduat per l’EUHT StPOL, Freixa ha sigut reconegut com a “Millor Restaurant de l’any” (Millesime 2010).

 
Per saber més sobre la jornada i les bases del concurs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *