Barcelona, tercera ciudad europea con más restaurantes de 3 estrellas Michelin
1 juny, 202310 Raons per a Estudiar Hoteleria en comptes de Turisme
11 juliol, 2023La gala dels World’s 50 Best Chefs és un dels esdeveniments culinaris més esperats i prestigiosos de l’any. Aquesta cerimònia reuneix els millors talents culinaris del món, reconeguts per la seva innovació, creativitat i excel·lència a l’alta gastronomia. Continua llegint i descobreix quins han estat els millors aquest any!
Ja tenim el rànquing actualitzat del 2023 dels The World’s 50 Best Restaurants amb una gran notícia per a un dels col·laboradors d’EUHT StPOL. El restaurant Disfrutar de Barcelona dels xefs Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, aconsegueix situar-se com el millor restaurant d’Europa i segon del món. Un restaurant que és destinació de pràctiques habitual dels estudiants de EUHT StPOL i que de la mà del xef Oriol Castro, assisteix regularment al Màster en Arts Culinàries, Innovació i Direcció de Cuina per oferir una master class.
El número 1 del món ha recaigut al restaurant Central de Lima, dels xefs Virgilio Martínez i Pía León, mentre que el tercer lloc és per a Diverxo de Dabiz Muñoz a Madrid. De fet, els 3 restaurants del podi han pujat una posició respecte al rànquing del 2022. Completant el Top5 es troba Asador Etxebarri, del xef Bitor Arginzoniz a Atxondo (Guipúscoa) i l’Alchemist de Rasmus Munk a Copenhaguen.
De l’EUHT StPOL al Top100 del món
Maito, el restaurant del xef i antic alumne d’EUHT StPOL, Mario Castrellón ha entrat a la llista per primera vegada tancant el rànquing dels millors 100. El seu restaurant a Ciutat de Panamà ha repetit diverses vegades al Top10 de Llatinoamèrica i s’ha consolidat com un dels millors de la regió.
3 restaurants espanyols en el Top5
Fins a sis restaurants espanyols s’han posicionat en aquesta edició en llocs de privilegi dins del Top50. I és que a més a més dels ja mencionats, també hi apareixen els restaurants: Quique Dacosta (Dènia, 20è des del 42è de 2022), Elkano (Guetaria, 22è, caient des del 16è) i Mugaritz (Sant Sebastià, 31è, al baixar des del 21è).
Tot plegat, mostrant un any més, la bona salut de la gastronomia del país.
Best of The Best
Hi haurà també qui trobi a faltar grans noms de la cuina com Noma, El Celler de Can Roca, Osteria Francescana, The Fat Duck, Mirazur o Geranium, número u l’any passat. Tots ells, en haver ocupat ja la primera posició del rànquing passen a formar part dels Best of The Best, una mena d’olimp els membres del qual ja no competeixen per alçar el títol. Un cop tocat el cel, s’hi queden.