EUHT StPOL acollirà la final del concurs European Young Chef Award 2017
31 octubre, 2017I tu, on has estat de pràctiques?
7 novembre, 2017Aisling Rock, la concursant de la Regió de Galway (Irlanda) s’ha proclamat guanyadora del concurs
Les instal·lacions de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar ha acollit la final de la segona edició del concurs European Young Chef Award 2017, organitzat i patrocinat per IGCAT (Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme) i promogut per la Plataforma de la Regió Europea de Gastronomia juntament amb l’EUHTStPOL.
L’esdeveniment, l’ambaixador del qual és Joan Roca (3 estrelles Michelin i Millor Cuiner del Món 2013 i 2015) s’ha dut a terme amb l’objectiu d’enfortir els vincles entre les Regions Europees, a través de joves xefs internacionals on es promociona la innovació culinària, la tradició gastronòmica i els productes locals.
Un dels moments més importants del concurs ha tingut lloc durant el matí quan els 8 finalistes de la competició han elaborat i presentat els plats davant del Jurat. L’objectiu, innovar en la elaboració de receptes tradicionals de cada regió.
Aquest any, el Jurat ha estat format per Rosa Mayordomo, Board Member de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, Carlos Fernandes del Polytechnic Institute of Viana do Castelo, Cáit Noone del Galway-Mayo Institute of Technology, Ilona Sares Directora de ProAgria North Savo. Argiro Barbarigou Chef del Papadakis Restaurant y Lluís Serra, Executive Director de EUHT StPOL.
La concursant de la regió de Galway (Irlanda), Aisling Rock, s’ha proclamat guanyadora absoluta del concurs European Young Chef Award 2017 amb el plat “Mackerel, Pickle, Sheep Yoghurt”.
Els protagonistes de la competició han estat 8 joves cuiners tots ells d’entre 18 i 28 anys, procedents de les regions que participen a la Plataforma de les Regions Gastronòmiques Europees. Aquests són els plats amb els que han participat:
Aisling Rock – Galway
Tradicional: Salted Mackerel with Root Vegetables and Potatoes
Innovació: Mackerel, Pickle, Sheep Yoghurt
Alin Barabancea – Sibiu
Tradicional: Sheep stew with vegetables
Innovació: Sheep ballotin on vegetable flan and acidified onion sauce
Bon Sawatdee – North Braban
Tradicional: Balkenbrij
Innovació: Balkenbrij with local crayfish from waters in Brabant and an Asian twist
Davide Fiammenghi -East Lombardy
Tradicional: Bolied salami with lentils and cornbread
Innovació: Cotechino cube on egg flip and shrimp with lentils cream
Josi Polso – Kuopio
Tradicional: Mustikkakukko – Blueberry pie
Innovació: Blueberry Pie gone to forest
Pau Gabarró – Catalonia
Tradicional: Sous vide rabbit loin with chestnuts, boletus and cod gut
Innovació: Roast rabbit loin with autumn flavours
Filip Matjaž – Slovenia
Tradicional: Istrian Brodet
Innovació: Taste of the Slovenian sea
Spiros Kougios – South Aegean
Tradicional: Spinialo
Innovació: Secrets of the Aegean Sea
La jornada ha acabat amb un dinar de celebració en el que els membres del Jurat, els participants i la organització del concurs han pogut valorar l’experiència.
Posteriorment s’ha canviat d’escenari per la celebració de la Taula Rodona “Mentoring Young Chefs”. En ella, els participants han preguntat dubtes i demanat consells a la xef convidada i al guanyador de l’any passat.
Un dels consells que els ha donat Argiro Barbarigou ha estat que segueixin cuinant sempre. Tot i que reconeix que, sobretot per les dones, és un sector difícil, els ha animat a lluitar per les seves aspiracions: “el meu cor batega a la cuina perquè és on vull estar i això és el més important”.