La Gamejam serà el proper 14 d’abril i serà un esdeveniment on els estudiants prototiparan solucions de joc aplicat per al sector turístic des de l’enfocament a la gastronomia i la restauració

Estudiants de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB), adscrita a la Universitat de Barcelona i 1ª universitat del videojoc a Espanya, i de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPOL), adscrita a la Universitat de Girona i 1r i únic centre espanyol present al Ranking internacional QS d’universitats per especialitats, participaran plegats en una Gamejam amb l’objectiu de generar prototips que donin resposta a necessitats futures del sector gastronòmic i de restauració.

D’aquesta manera, els dos centres formatius uneixen forces i talent per donar forma a la segona activitat d’aquest tipus de l’estat, després de l’èxit de la primera edició de l’any passat, “Serious games for Hospitality and Tourism”, o el que és el mateix, jocs seriosos aplicats al camp del turisme.

L’esdeveniment, que tindrà lloc el proper 14 d’abril a l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar, permetrà als estudiants posar en pràctica, durant 8 hores, els seus coneixements en el món del desenvolupament de jocs i videojocs, per una banda, i en l’àmbit de la gastronomia i la restauració, per l’altra.

Vint estudiants d’ENTI-UB i vint  d’EUHT StPOL es repartiran en grups d’unes 5 persones i hauran de presentar al final de la Gamejam, un document de disseny del seu projecte, una presentació del mateix i una implementació del prototip. Tot plegat davant d’un jurat.

Aquesta sessió fonamenta la seva metodologia en els coneixements sorgits del projecte de recerca europea JamToday, la primera xarxa europea dedicada al disseny dels jocs aplicats, en la qual, estan involucrades empreses, institucions públiques, escoles, etc.

Cada cop irrompen amb més força els serious games, propostes de naturalesa lúdica, dissenyades amb una finalitat principal que va més enllà de l’entreteniment pur. És a dir, aquests jocs seriosos també esdevenen una eina educativa, terapèutica o d’investigació científica.

De nou es treballarà per millorar el futur del turisme a través dels videojocs. I ho faran perfils diversos que co-crearan solucions des de la disrupció i la llibertat creativa.

Així va ser la primera Gamejam de Serious Games

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *