La Gamejam de Serious Games, que es va celebrar a les instal·lacions de l’EUHT StPOL els dies 17 i 18 de març, va tenir per objectius introduir nous prototips i solucions aplicades al sector turístic

L’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol (EUHT St Pol) i l’Escola de Noves Tecnologies Interactivas (ENTI-UB) van organitzar, els dies 17 i 18 de març, “Serious Games for Tourism”, la primera Gamejam de jocs aplicats a l’hoteleria i el turisme de l’Estat. L’acte, dividit en dues sessions, es va celebrar a les instal·lacions de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar.  Durant 12 hores, vuit equips de diferents centres, estudis, perfils i cursos van treballar conjuntament per prototipar solucions de joc aplicat al sector turístic. Així, es va produir una autèntica interconnexió entre ambues disciplines: el turisme-hoteleria i el disseny de joc des de la flexibilitat i el punt de vista de les generacions joves.

Foto piscinaLes dues sessions van fonamentar la seva metodologia en els coneixements surgits del projecte d’investigació europeu JamToday, la primera xarxa europea dedicada al disseny dels jocs aplicats. En aquest projecte, hi estan involucrades empreses, institucions públiques, escoles, etc.

L’objectiu principal de les mateixes va ser generar prototips que donin resposta a les necessitats futures del sector hoteler. En concret, els alumnes participants havien de dissenyar  l’“hotel del futur” tenint en compte les necessitats de la gent jove en el sector turisme. Les temàtiques que es van tractar van ser: la tematització d’hotels amb Realitat Augmentada, la millora de l’experiència a través de punts i connexió amb negocis locals, els jocs de personalització del menjar, les eines per agilitzar el check-in, els serious games amb Realitat Virtual o el team bulding als hotels, entre d’altres.

El concepte, la narració i la psicologia van ser els autèntics protagonistes del procés creatiu per davant dels aspectes purament tecnològics. A més a més, en tot moment, els participants van expressar allò que s’hauria de fer per tal que un hotel  o servei relacionat agradi als joves.

En l’última sessió del 18 de març, la Gamejam va donar els seus fruits amb la conceptualització dels productes següents: Role Playing Hotels, FreeXP, M3SA, GamEat, MH (MyHotel), Easy Stay, Wander 3D60, VR Team Bulding. Els projectes guanyadors, escollits pel jurat, van ser: Easy Stay, GamEat y FreeXP.

En definitiva, les gamejams són una excel·lent oportunitat per a reunir a professionals de perfils diferents i sumar competències i coneixements amb l’objetiu de disenyar prototips innovadors. En aquesta ocasió, “Serious Games for Tourism”, la primera Gamejam sobre jocs aplicats al turisme de l’EUHT StPOL i ENTI-UB ha permès la creació de noves i potents peces que responen a determinades necessitats futures del sector hoteler, pensades per i pels joves.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *