Dos exalumnes de Sant Pol guardonats a la gala de la Guia Michelin.

Xavier Pellicer (propietari de Céleri i exalumne) recupera la seva estrella Michelin convertint-se en el 3r exalumne de Sant Pol amb estrella.

El restaurant Lasarte de Martín Berasategui a Barcelona nou triestrellat.

Ahir, 23 de novembre de 2016 va ser la gran nit de la gastronomia amb el llançament de la nova edició de la Guia Michelin Espanya i Portugal, la guia de referència en quant a la valoració dels restaurants.

En aquesta edició s’han marcat diverses novetats que es venien esperant en els últims dies, sobretot la del nou “triestrellat”, el restaurant Lasarte de Martín Berasategui.
Lasarte, ubicat al Monument Hotel 5* GL a Barcelona aconsegueix la seva tercera estrella Michelin. Amb el xef Paolo Casagrande al càrrec dels fogons i Joan Carles Ibáñez dirigint al sala, s’ha convertit en el primer restaurant de Barcelona amb tres estrelles i ha permès a Martín Berasategui convertir-se en el primer cuiner espanyol amb dos restaurants de tres estrelles Michelin.

En les demés distincions, són set els restaurants que van obtenir la segona estrella Michelin i vint-i-dos els nous estrellats, en total s’han repartit en aquesta edición trenta noves estrelles.

Les novetats en la obtenció d’estrelles Michelin a Catalunya han sigut vàries. Nous restaurants han estat reconeguts amb cuines excepcionals que ofereixen una experiència única. Amb la nova edició de la guia Michelin són tres els exalumnes de Sant Pol que són estrellats i reconeguts per la seva gastronomia: Ramon Freixa, Miquel Aldana i Xavier Pellicer.

Xavier Pellicer, xef de Céleri (Barcelona) i exalumne de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar, ha recuperat la seva estrella després de la seva llarga trajectòria professional: va ser Cap de Cuina al restaurant Àbac (Barcelona) on va obtenir dues estrelles, i també va treballar juntament amb Santi Santamaria a el Racó de Can Fabes.

Un altre exalumne de l’escola, Joel Castanyé, ha sigut premiat per la seva primera estrella Michelin amb el restaurant La Boscana de Bellvís (Lleida).

L’esdeveniment, que es va celebrar a la Masia Mas Marroch de Girona, l’espai de celebracions, grans esdeveniments i banquets del restaurant El Celler de Can Roca, tanca un any més la gastronomia espanyola i es converteix en l’olimp dels genis gastronòmics.

Desde Sant Pol volem felicitar a tots els guardonats i desitgem que en les properes edicions sumin noves distincions.

Més informació aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *