inicio curso EUHTStPol
Comença un nou curs a l’EUHT St Pol, amb alumnes de més de 30 nacionalitats diferents
9 Octubre, 2018
achelor Degree in Hospitality and Tourism Management
“AQUEST ÉS L’HOTEL ON HE FET LES PRÀCTIQUES”
14 Novembre, 2018
Mostrar tots

L’EUHT StPol convidada pel Govern de Catalunya per formar part de la plataforma EUREGA, que vetlla per la protecció del patrimoni alimentari, gastronòmic i cultural

La reunió inicial dels stakeholders convidats pel Govern català per formar part de la plataforma EUREGA (European Regions of Gastronomy) es va dur a terme a Barcelona el passat 25 d’octubre de 2018 i l’EUHT (Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme) StPol hi va ser representada pel seu director, Lluís Serra. Les reunions entre les parts interessades, que es duran a terme trimestralment durant els propers dos anys, serviran per establir criteris que contribueixin a incloure i reconèixer aliments, hàbits alimentaris i gastronomia en les estratègies i polítiques comunitàries, tant com un actiu cultural i un element de la identitat cultural regional com una eina necessària per a impulsar noves oportunitats per  al desenvolupament econòmic de la zona.

La gastronomia local i regional és un patrimoni cultural europeu comú i com a tal, també un important actiu econòmic. Una mostra d’això és la creixent tendència del turisme relacionat amb l’alimentació. No obstant, les regions europees de la gastronomia es troben amb dificultats com la pèrdua de singularitat gastronòmica a causa de la globalització, que promou aliments estandarditzats i/o produïts en massa o subestima la gastronomia com a patrimoni cultural.

Els socis del projecte EUREGA – entre els quals hi ha Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016- s’han adonat que l’especificitat de la gastronomia regional i del sector alimentari requereix d’una protecció i recolzament que es tradueixi en polítiques públiques locals i regionals, que actualment són inexistents o ineficaces. És per aquest motiu que durant els propers anys – el projecte EUREGA s’inclou al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER 2014 – 2020) – es duran a terme diversos plans d’acció, un dels quals fa referència a Catalunya.

I és precisament en aquest àmbit en el qual l’EUHT StPol ha estat convidada pel Govern de Catalunya per participar com a stakeholder en aquesta plataforma europea a través de reunions trimestrals que han començat aquesta setmana i s’allargaran fins el 2020. El director de l’EUHT StPol, Lluís Serra, ha representat l’Escola a la reunió inicial, que es va dur a terme a Barcelona el 25 d’octubre de 2018.

>> Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *