“En restauració, sostenibilitat, producte de proximitat i compromís amb l’entorn venen amb força”
21 abril, 2020El nou perfil de director d’hotel després de la Covid-19
30 abril, 2020El 23 d’abril se celebra el Dia Internacional del Llibre amb l’objectiu de fomentar la lectura, una data reconeguda per la UNESCO al 1988. A més, a Catalunya se celebra la diada de Sant Jordi, data en la qual a més dels llibres, les roses també prenen protagonisme. En aquesta edició particular del Dia Internacional del Llibre, en ple estat d’alarma i en confinament per la crisi del coronavirus, des de l’EUHT StPOL us portem a casa alguns llibres de cuina i hoteleria amb segell EUHT StPOL Alumni, és a dir, llibres on l’autor és antic alumne EUHT StPOL. A llegir!
RAMÓN FREIXA
Secuencias. Ramón Freixa (Editorial Everest, 2014)
El volum, amb més de 400 pàgines, està ple de fotografies que acompanyen els textos de les creacions i receptes del xef Ramón Freixa; amb un pròleg de Joan Roca, xef del Celler de Can Roca. El llibre conté més de cent receptes, ordenades i classificades en dues seccions o capítols diferents: D’un mos, –dedicat als aperitius i snacks– i Seqüències, –que inclou les receptes d’entrants, carns i peixos.
Ramón Freixa va estudiar Gestió i Direcció Hotelera a l’EUHT StPOL i actualment compta amb dues estrelles Michelin i tres Sols Repsol pel seu restaurant Ramón Freixa Madrid.
Secuencias
Ramón Freixa
Editorial Everest, 2014
[+]
XAVIER PELLICER
Grandes platos para treinta obras maestras de la pintura (Galerada, 2011)
Una proposta cultural i culinària del xef Xavier Pellicer i del crític i historiador de l’art Francesc Miralles. El llibre parteix d’una selecció d’unes trenta obres de la pintura de tots els temps: Leonardo de Vinci, Tiziano, Rembrandt, Velázquez, Barceló, Dalí, Mir, Miró.. Quina és la recepta que provoca cada pintura?
En Xavier Pellicer és antic alumne de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar. Va ser cap de cuina del restaurant El Racó de Can Fabes (1992 -1999) de tres estrelles Michelin i posteriorment, xef director del restaurant Àbac de Barcelona des del 1999 fins al 2010, amb el qual va aconseguir dues estrelles Michelin. Actualment, compta amb el restaurant Xavier Pellicer a Barcelona.
Grandes platos para treinta obras maestras de la pintura
Xavier Pellicer
Galerada, 2011
[+]
MIQUEL ANTOJA
101 recetas para triunfar (Libros Cúpula, 2018)
Un recull de les receptes i els plats que més identifiquen la cuina, dolça i salada, del xef Miquel Antoja, antic alumne de l’EUHT StPOL.
Antoja ha treballat sota les ordres de xefs com Ramón Freixa (també antic alumne de l’EUHT StPOL i autor d’un dels pròlegs d’aquest llibre) o Carme Ruscalleda, de qui va ser xef directiu i creatiu dels seus tres restaurants a Sant Pol de Mar, Barcelona i Tòquio. Des del 2017 Antoja es dedica a l’assessorament de restaurants, formació, serveis de càtering, esdeveniments privats i showcookings
JOSE RAMON CASTILLO
Postres con cariño (Planeta México, 2018) Disponible: llibre electrònic
80 receptes de rebosteria d’un dels millors xocolaters de el món. JoseRa, com se’l coneix en el sector culinari, va estudiar, entre d’altres centres, a l’EUHT StPOL. Va ser guanyador del Concurs de Cuina Jove de Catalunya organitzat per l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar i el 2006 va fundar QUE BO! Ostenta el títol de Mestre Xocolater de les Amèriques atorgat per la Universitat Cergy Pontoise, a França; i ha estat seleccionat com un dels millors xocolaters de el món per Le Guide Des Croqueurs De Chocolat; entre d’altres distincions.
JOSEP VILELLA
Cuinem en família (Pagès Editors, 2017)
Inclou 20 receptes de cuiners internacionals com Mauro Colagreco, Heston Blumenthal, Andoni Luis i Haritz Adúriz, Carles Gaig, Joan Roca, Carme Ruscalleda, Pedro Subijana, Georges Blanc, Juan Mari i Elena Arzak, Hans Haas, Benoït Violier, Jean André Charial, Martín Berasategui; entre d’altres.
Josep Vilella, és antic alumne de l’EUHT StPOL i té una dilatada trajectòria en el món de la gastronomía. És conegut per ser membre del col·lectiu “5 a Taula” que publica a La Vanguardia i de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.
Més llibres connectats amb l’EUHT StPOL
A més dels llibres de cuina i hoteleria amb segell d’antics alumnes de l’Escola, entre l’equip docent dels diferents programes acadèmics de l’EUHT StPOL també es troben publicacions sobre el sector hoteler, turístic i gastronòmic. Alguns exemples:
Técnicas de marketing y estrategias para restaurantes
(Pearson Educación, 2002)
Josep Maria Vallsmadella
Conceptes, tècniques i coneixements de màrqueting i direcció estratègica de restaurants i cadenes de restauració, per millorar els resultats del negoci.
Técnicas de marketing y estrategias para restaurantes
Josep Maria Vallsmadella
(Pearson Educación, 2002)
[+]
Estiuejants, excursionistes i forasters: La història del turisme a la Vall de Camprodon
(Brau Edicions, 2019)
Ester Noguer
Descripció de la història del turisme a la Vall de Camprodon des de finals del segle XIX fins als nostres dies, explicant l’estiueig, l’excursionisme i el turisme de després de la Guerra Civil fins als nostres dies.
Estiuejants, excursionistes i forasters: La història del turisme a la Vall de Camprodon
Ester Noguer Juncà
(Brau Edicions, 2019)
[+]
Prontuario para la elaboración de un TFG basado en la creación de una empresa
(Delta Ediciones, 2018)
Carles Barriocanal
Promptuari de suport per a l’alumne que cursa el Treball de Final de Grau (TFG), en el qual trobarà pautes, estructures i aspectes conceptuals que li serviran de suport per a l’elaboració del seu propi projecte, i per als tutors, amb el qual podran reforçar i guiar els alumnes en aspectes clau.
Prontuario para la elaboración de un TFG basado en la creación de una empresa
Carles Barriocanal
(Delta Ediciones, 2018)
[+]