Els alumnes del Grau en Gestió Hotelera i Turística presenten els seus Treballs de Fi de Grau
5 juny, 2018Què tenen en comú els 3 millors restaurants del món? I algun altre més…
20 juny, 2018L’última setmana de maig ha estat clau pels alumnes de l’EUHT StPOL. Han presentat els seus treballs davant d’un tribunal format per docents en actiu al sector
Els alumnes del Master in Hospitality Management i els del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina (juntament amb la versió en anglès del mateix curs) han treballat tot l’any en els seus projectes de final de Màster. Durant les darreres setmanes, han hagut de defensar-los davant d’un tribunal professional, que els ha avaluat.
Els estudiants del Master in Hospitality Management han treballat amb l’objectiu de buscar una idea innovadora relacionant totes i cadascuna de les assignatures i conceptes que han après durant el curs. S’han submergit en tasques com el diagnòstic, el disseny o la viabilitat del seu negoci, utilitzant eines com la creativitat, l’analítica, l’emprenedoria… Com a resultat, s’han exposat projectes únics i rellevants pel sector Hospitality i el de Food&Beverage.
Aquí teniu els títols i els autors dels treballs:
- Back 2 Basics is place where people can combine three of the greatest pleasures of life: eating, drinking and playing. It’s more than a bar, it’s more than a game room, it’s an experience – Jimena Lejtreger & María Lucía Valera
- Boma Home of African cuisine. It will be a casual fine dining restaurant with 100 seat offering a wide range of cuisine from African countries but infused with local flavour – Biko Luigi Molteni
- ¡Órale! Cocina del Mar y Mezcal is a project of Mexican food fusion seafood cuisine located in El Born – Lucía Ríos Alvarez
- Zure Hotel It is aimed to be a cultural hotel in which its visitors will gain the experience in deep of the Basque culture and traditions – Daniel Molina
- Patatà Restaurant & V-LoungeBar an new movement based on Restaurants specialized in a single ingredient with endless variations – Eleonora Esposito
- The Tarene Cultural Hotel is 3* multi- diverse Asian hotel in the city center of Seville in the Santa Cruz – Tariro Stephanie Zindi
- The Outback bubble is a nomadic bubble lodge company is located in Lanzarote – Wendy Kerkers
- Blau boutique-hostel is a Project located in Carrer Nou 32, Sant Pol de Mar, Barcelona. The concept of creating a boutique-hostel (also known as poshtel) is to adapt to the different needs of modern travelers by offering accommodation that is the perfect combination between budget, luxury and style – Cristina Garcia & Melanie Celada
- Bubble Lodge Hotel in the Collserola park – Joaquin Acosta
- Sabatika Thai Restaurant. Thai cuisine by trying to use a new concept of street food through a culinary development different from our competition, a different dish from the expectation of our consumers and an authentic and out-of-the-ordinary experience to other restaurants – Mateo Ceciliano
- Solaris Mar Boutique Hotel” (4 star) boutique hotel located in San Sebastian. Main focuses of the hotel are wedding organizations and wedding hosting – Iva Djordjevic
Els alumnes del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina també han anat desenvolupant i perfilant els seus projectes durant tot l’any. Tots ells han aconseguit acabar les seves tesis convertint-les en una excel·lent Font de coneixement que, a més de ser exhaustiva, és accessible i cridanera pel lector.
D’entre ells, hi ha hagut projectes d’investigació, treballs d’anàlisis empresarial, de desenvolupament de menús gastronòmics o enfocats a pal·liar certes necessitats nutricionals. Inclús ens han explicat per què hauríem d’anar fent boca i plantejar-nos provar els insectes.
Aquí teniu un recull dels títols i els autors:
- Xina i Japó com a influencia gastronòmica per la cuina peruana – Sandra Emilia Amau Pautrat
- Desenvolupament del cultiu urbà durant els últims cinc anys i la seva evolució cap a a un producte de proximitat a la zona del centre de Bogotà, Colòmbia – David Ricardo Campos Rentería
- Influència de l’esclavitud a la cuina del Carib Colombià – Sergio Daniel Cepeda Díaz
- Creació d’un menú atractiu per un esportista celíac d’elit a natació – Maximilien Cochaud Nonet
- Comparativa de resultats de tècniques tradicionals versus tècniques modernes en la preparació de diferents talls de cap de bestiar – Felipe Collazos Aguilar
- El por què de la gran qualitat de l’embotit a Espanya i les varietats més importants a les seves regions – Sangjun Choi
- Creació d’un pla de negoci per l’obertura del restaurant “El Tribi” – Carlos E. Estribi Martínez
- Aplicació de la cuina saludable a les escoles panamenyes en els últims 10 anys – Eynar A. Fanovich Avila
- La discapacitat en el món culinari – Nitzeida Gálvez Orozco
- Arrels i tubercles sembrats a la serralada dels Andes – Camilo Alberto Galvis López
- Productes gastronòmics sostenibles i ecològics de Perú i el que aporten a la cuina internacional – Treace Ross Guevara Candiotti
- La crisi econòmica actual i la seva repercussió als restaurants d’Estrella Michelin – Jooyoung Lee
- La fermentació i els seus usos i característiques dels aliments fermentats en cuina – Soomin Park
- Avantatges i desavantatges de tenir un hort propi per l’autoconsum d’un restaurant – Sonia Prat Maqueda
- Entomofagia, una mirada al passat i un reflex en el futur – Carla Romero Fresno
- Creació d’un menú inspirat en les 3 regions de l’Ecuador, utilitzant productes representatius de cadascuna de les regions – Marco Daniel Salazar Sánchez
- L’evolució de la cuina de Nova York – Bertha Vega Braga
- Diagnòstic de processos en Hotels-Boutique colombians i aplicació de plans de millora contínua en cuina i sala – Sebastián Velásquez Ortiz
D’altra banda, els alumnes del Master in Culinary Arts and Kitchen Management, també han basat els seus treballs en anàlisis i comparatives. S’ha parlat del món del càtering a Xile i França i de les seves possibles millores, de les claus de l’èxit per un restaurant o del per què de la mala alimentació dels estudiants d’hoteleria.
Aquests és el llistat complet de títols i autors:
- Success and failure in restaurant – Arjun Sathia Pradeep
- Hibiscus Sabdariffa and the new applications in the culinary field – Armando Bramwell
- A Dendê dessert – Camila Hita
- Catering services – Felipe Collazos
- An analysis of culinary students choice, motivation and satisfaction – Shin (Henry) Seung Hwan
- Food trucks – Jack Kane
- Nutritional intake of training chefs in a tertiary level school in Spain – Sabrina Wallace
- Cooking with salt – Scott Arn
- Diabetic patry offer in Mexico – Ana Cristina Chávez
- Historical evolution of kitchen ovens – Rajlxami Datta
L’enhorabona a tots per la feina feta i a gaudir de l’estiu i de les pràctiques al sector!