El sector HORECA necessita professionals de l’hoteleria, la restauració i la cuina
22 novembre, 2021Així va ser la Graduació de la promoció d’alumnes 2020/2021
29 novembre, 2021Aquest dilluns s’ha publicat la llista Latin America’s 50 Best Restaurants 2021: Passat i Futur; una rànquing dels 100 millors restaurants de Llatinoamèrica des de la creació dels premis l’any 2013. El restaurant Maito, liderat pel xef Mario Castrellón, antic alumne de l’EUHT StPOL, ocupa en aquesta ocasió el lloc número 30. Un any més, és l’únic restaurant panameny del top 100 dels millors restaurants llatinoamericans.
“El menú de degustació del xef Mario Castrellón recorre un viatge sense interrupcions a través de la cuina caribenya, indígena, asiàtica, criolla i nord-americana que expressa la identitat culinària multicultural de Panamà com cap altra”. Així és com la llista Latin America’s 50 Best Restaurants 2021: Passat i Futur descriu la cuina del xef Mario Castrellón al seu restaurant Maito de Panamà. I també diu que Castrellón “va ser el primer a plantar les llavors d’una nova cuina panamenya amb una visió moderna”.
Aquest és, entre d’altres motius, el fet que posiciona el restaurant Maito liderat per Castrellón entre els millors de Llatinoamèrica i únic representant de Panamà a la llista dels 100 millors restaurants de la zona. Per ser exactes, aquest 2021 el seu restaurant ocupa el lloc 30 de la llista, pujant 12 posicions des de l’anterior edició i essent el millor restaurant de Panamà per quart any consecutiu.
El xef Mario Castrellón forma part del planter d’Antics Alumnes de l’EUHT StPOL amb una trajectòria reconeguda en el sector de les arts culinàries i la gastronomia. Es va graduar el 2004 després d’haver cursat el Doble Cicle Formatiu de Grau Mijtà en Gastronomia i Restauració i des de llavors, la seva trajectòria professional ha estat vinculada a la cuina fins a formar part dels Latin America’s 50 Best Restaurants més d’una vegada.
Els “greatest hits” dels restaurants Llatinoamericans
Degut a l’impacte que la Covid-19 ha tingut sobre el sector de la restauració, aquest 2021 la llista Latin America’s 50 Best Restaurants ha optat per crear una llista única dels 100 millors restaurants de Llatinoamèrica des de la creació dels premis l’any 2013.
Aquesta classificació inclou restaurants de 12 països diferents i suma 21 nous restaurants respecte l’anterior edició.
El restaurant Central a Lima (Perú), liderat pels xefs Virgilio Martínez i Pía León, encapçala el rànquing convertint-se així en The Greatest Restaurant in Latin America 2013-2021. Al restaurant Central l’acompanyen en els tres primers llocs el restaurant Maido, també a Lima (Perú), i D.O.M a São Paulo (Brasil).
Consulta la llista completa Latin America’s 50 Best Restaurants 2021: Passat i Futur aquí [+]
Com es crea la llista dels millors restaurants de Llatinoamèrica?
La llista dels 100 millors restaurants de Llatinoamèrica s’ha creat sobre la base de les votacions de les edicions del 2013 al 2020. A més, per poder formar part de la llista dels “greatest hits” dels restaurants llatinoamericans, els establiments havien de complir un requisit: estar oberts o tenir intenció d’estar oberts quan es va fer pública la llista.