60è Congrés d’EUHOFA, la primera associació internacional d’escoles d’hoteleria
10 març, 2023Solicita la beca d’estudis MEC pel curs 2023-24: del 27 de març al 17 de maig
20 març, 2023El Concurs de Cuina Jove de Catalunya se celebrarà el 18 d’abril a les instal·lacions de l’EUHT StPOL. Serà la 35a edició d’un dels certàmens de cuina amb més trajectòria del nostre país que de nou tindrà un convidat de luxe. Si en les edicions més recents hem comptat amb Oriol Castro, els germans Torres o Fina Puigdevall, enguany gaudirem de la master class de Paolo Casagrande, cap de cuina del restaurant Lasarte de Barcelona amb tres estrelles Michelin.
L’escamarlà i la vieira seran els ingredients protagonistes d’aquesta edició del Concurs de Cuina Jove de Catalunya gràcies al patrocini amb Seafood From Scotland, que proveirà el seu producte fresc i de primera qualitat del Mar del Nord per a que tots els participants puguin explotar-ne tot el seu potencial. El concurs està obert a estudiants o professionals de la cuina menors de 26 anys, residents a Catalunya.
Un dels aspectes que valorarà més el jurat serà la destresa amb la que els finalistes combinin els propis escamarlans i vieires amb ingredients i productes locals i de proximitat.
Els concursants hauran d’elaborar una recepta que serà valorada per un jurat presidit per Paolo Casagrande i integrat per representants de PRODECA (Promotora d’Exportacions Agroalimentàries Catalanes. Generalitat de Catalunya); de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició; de l’Agència Catalana de Turisme i de l’EUHT StPOL, així com també per periodistes gastronòmics.
El guanyador/a absolut del Concurs de Cuina Jove serà seleccionat per realitzar un viatge formatiu pràctic a Escòcia per conèixer la pesca i els seus processos de la mà de Seafood from Scotand. A més a més, del concurs també en sortirà el representant de Catalunya a la fase final de l’European Young Chef Award (EYCA), que se celebrarà el novembre de 2023 a Le Touquet, Hautes-de-France (França), Regió Europea de la Gastronomia 2023.
Les inscripcions per participar al Concurs de Cuina Jove de Catalunya es poden formalitzar fins el 30 de març d’acord amb les bases publicades a www.concurscuinajove.cat
Paolo Casagrande, presidirà el jurat del Concurs de Cuina Jove de Catalunya
El Concurs de Cuina Jove s’emmarca en la Jornada Universitària de Gastronomia que l’EUHT StPOL celebra des del 1980.
Paolo Casagrande és el xef convidat a la Jornada Universitària de Gastronomia i al Concurs de Cuina Jove de Catalunya. Actualment, Casagrande és el cap de cuina del restaurant Lasarte a Barcelona, que ostenta tres estrelles Michelin i que ell va ajudar a aconseguir com a cap de cuina. També ha rebut nombrosos premis i reconeixements per la seva habilitat a la cuina i la seva creativitat culinària com el Premi Nacional de Gastronomia italiana el 2016 o el Millor Cuiner de l’Any per la revista Cuina el 2017.
A més de presidir el jurat del Concurs de Cuina Jove de Catalunya 2023, el xef venecià també oferirà una classe magistral per a l’alumnat de l’EUHT StPOL i per als participants al certamen.
Un dels concursos de cuina amb més trajectòria
La del 2023 serà 35a edició del Concurs de Cuina Jove de Catalunya i la 42a edició de les Jornades Universitàries de Gastronomia de l’EUHT StPOL, dos dels actes de cuina i gastronomia amb més trajectòria celebrats a Catalunya. Durant els darrers anys, el jurat del Concurs de Cuina Jove de Catalunya ha estat presidit per xefs com Oriol Castro, Nandu Jubany, Mauro Colagreco, Albert Adrià o Massimo Bottura, entre d’altres