El nou perfil de director d’hotel després de la Covid-19
30 abril, 2020Els factors de l’èxit en hospitality
11 maig, 2020L’alumnat del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina de l’EUHT StPOL ha pogut assistir, aquests dies, a una masterclass online d’Oriol Castro, xef del restaurant DISFRUTAR de Barcelona, considerat com el novè millor restaurant del món segons la llista The World ‘s 50 best Restaurants 2019 i amb dues estrelles Michelin des del 2017.
El fet que la docència s’imparteixi ara en línia, com a conseqüència de les mesures adoptades per la Covid-19, no impedeix que l’alumnat d’el Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina de l’EUHT StPOL segueixi la seva formació en aquesta matèria de la mà de xefs de prestigi i docents amb experiència en el sector.
Així, aquesta setmana han pogut assistir a una masterclass online impartida per l’Oriol Castro, que juntament amb l’Eduard Xatruch i en Mateu Casañas són els xefs del restaurant Disfrutar de Barcelona, amb 2 estrelles Michelin, 3 Sols Repsol i considerat el 9è millor restaurant del món segons la llista The World ‘s 50 Best Restaurants 2019. Alhora, Castro, Xatruch i Casañas, són també xefs del restaurant Compartir de Cadaqués.
Durant la masterclass, el xef ha explicat la història del restaurant COMPARTIR, obert el 2012; i el seu pas previ com a xefs al restaurant elBulli de Ferran Adrià, així com la seva experiència en la creació del restaurant Disfrutar a Barcelona. Així mateix, durant la sessió, Castro ha aportat a l’alumnat les seves reflexions i les del seu equip per crear un negoci de restauració (prioritats, consells i exemples) i ha respost a les preguntes i inquietuds sobre processos creatius i de gestió d’equip, entre altres.
La sessió ha finalitzat amb l’explicació per part d’Oriol Castro d’algunes tècniques de cuina utilitzades al restaurant Disfrutar, com la multiesferificació inversa modelada.
De l’EUHT StPOL a cap de cuina del restaurant Disfrutar
A la masterclass online amb l’alumnat de l’edició en castellà del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina també hi ha participat l’Oscar Mayer, antic alumne de l’EUHT StPOL i actual cap de cuina del restaurant Disfrutar. Mayer ha explicat la seva experiència com a alumne del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina, les pràctiques al restaurant dels xefs Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas i el seu dia a dia al restaurant com a cap de cuina.