Las Jornades de Desenvolupament Professional han estat, una edició més, tot un èxit. D’un total de 69 alumnes que finalitzen els seus estudis a l’Hotel-Escola, s’han realitzat 435 entrevistes. Així, els estudiants han tingut una mitjana de més de 6,3 entrevistes, una xifra superior als resultats d’anys anterior, el qual demostra la idoneïtat entre els seus perfils i les necessitats de les companyies. En aquest sentit, els responsables de Recursos Humans i sel·lecció de totes les empreses han destacat l’alt nivell de preparació dels joves, així com el seu interès i bona predisposició. Entre les grans companyies internacionals que han participat a les Jornades destaquen Marriott International, Starwood Hotels and Resorts, NH Hotel Group, Mandarin Oriental Hotel Group, Meliá Hotels International, Palladium Hotel Group o Hilton Hotels & Resorts.

A l’inici de les Jornades (i abans d’entrevistar als alumnes), els responsables de cada companyia han pogut presentar els plans de carrera que ofereixen als joves talents, així com els seus valors i filosofia de treball. Els especialistes de sel·lecció han ofert varietat de possibilitats als estudiants, amb diversos programes adaptats a cada perfil (tant a nivell de management en hotels, com de restauració o arts culinàries), que asseguren poder tenir continuïtat un cop acabat el periode de pràctiques.

Tots els reclutadors de les companyies han recalcat la necessitat de comptar amb el millor talent i amb professionals compromesos i polivalents. A més de tenir una formació sòlida, dominar idiomes o tenir disponibilitat geogràfica, els responsables de Recursos Humans valoren estudiants extrangers, amb voluntat de superació i capacitat d’aptació ràpida a les rutines que implica cada lloc. Així mateix, les empreses han recordat que és important demostrar el valor de cada treballador des del primer dia.

Oportunitats laborals reals pels futurs talents

En el cas de Meliá, per exemple, la responsable de Recursos Humans de l’empresa a Espanya, Lola Chamorro, ha apuntat que “les pràctiques són la principal font de reclutament per la companyia”, que preveu crear 8.000 llocs de treball en els propers anys. En la mateixa línia, el Director de Recursos Humans de Mandarin Oriental, Ferran Hernández, ha recordat que les “pràctiques són com una tarjeta de presentació pels estudiants”, doncs són ells els primers perfils als quals acudirà l’empresa quan ho necessiti, “perquè sempre hi ha noves oportunitats que s’han de cobrir”.

Per la seva part, els alumnes valoren les Jornades de Desenvolupament Professional com una oportunitat per crèixer professionalment, així com per tenir un primer contacte amb el món laboral i per descobrir com es treballa en una gran empresa internacional.

Aquí podràs veure l’àlbum de fotografies de les Jornades junt amb la infografia de les entrevistes realitzades.

 

Jornadas de Desarrollo Profesional 2016

Infografía entrevistas JDP 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *