EUHT StPOL presenta el nou “Màster en Arts Culinàries, Innovació i Direcció de Cuina”
13 abril, 202310 llibres sobre hotels i gastronomia per regalar aquest Sant Jordi
20 abril, 2023- Com a guanyador del Concurs de Cuina Jove de Catalunya, serà el representant de Catalunya a l’European Young Chef Award, que se celebrarà a França al mes de novembre.
- El xef Paolo Casagrande, cap de cuina del restaurant Lasarte de Barcelona amb tres estrelles Michelin, ha presidit el jurat del concurs celebrat a les instal·lacions de l’EUHT StPOL.
L’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPOL) ha acollit avui la 35a edició del Concurs de Cuina Jove de Catalunya, un d’un dels certàmens de cuina amb més trajectòria del nostre país.
Cinc finalistes de cinc escoles d’hoteleria i gastronomia de Catalunya han preparat un plat que tenia la l’escamarlà i la vieira com a ingredients estrella. I posteriorment, l’han defensat davant del jurat presidit per el xef Paolo Casagrande, cap de cuina i xef executiu del restaurant Lasarte que ostenta tres estrelles Michelin i tres Soles Repsol.
El jurat també l’integraven la sra. Gemma Moliner, de l’Àrea de Gastronomia de Prodeca (Promotora dels Aliments Catalans. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya); Diane Dodd, directora d’IGCAT (Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism); Ramon Serra, president del Consell de Direcció de l’EUHT StPOL; Josep Vilella, gastrònom i membre de ‘5 a taula’ de La Vanguardia; Jaume Cot, en representació de l’editorial de gastronomia professional Vilbo; i Nathalie Bell, en representació de Seafood from Scotland, patrocinador de l’acte.
El jurat ha valorat aspectes com la tècnica i destresa, la creativitat i originalitat de la proposta, els sabors, la presentació i la història i el relat del plat, entre d’altres.
Homenatge als pèsols ofegats: plat amb major puntuació global
Els premis s’han distribuït en 4 categories. Després de la deliberació del jurat, “l’Homenatge als pèsols ofegats”, presentat per en Osvaldo Sejas, alumne de l’ESH Vedruna de Gràcia, ha estat el plat amb major puntuació global i com a tal, ha rebut el Premi Absolut del Concurs de Cuina Jove de Catalunya, atorgat per l’EUHT StPOL i entregat pel president del jurat, el xef Paolo Casagrande.
Com a guanyador del Concurs, l’Osvaldo Sejas representarà Catalunya a l’European Young Chef Award (EYCA) que tindrà lloc el proper novembre a França. L’European Young Chef Award reuneix els guanyadors/es de concursos regionals d’arreu d’Europa i pretén promoure innovacions en la cuina tradicional, destacar les cultures alimentàries sostenibles i crear futurs ambaixadors de xefs per a les regions i productes alimentaris locals.
La participació del representant de Catalunya a l’European Young Chef Award (EYCA) està impulsada per PRODECA i l’Agència Catalana de Turisme, com a membres de la plataforma de les Regions Europees de la Gastronomia (European Regions of Gastronomy).
A més a més, el guanyador del concurs també s’ha endut un viatge a Escòcia per conèixer de primera mà les tècniques i els processos de pesca gràcies a Seafood from Scotland, patrocinador de l’esdeveniment d’enguany que ha subministrat la matèria primera.
Guardons a la destresa, creativitat i millor presentació
El Premi a la Destresa i millor tècnica d’elaboració ha estat per “Menjar blanc d’escamarlans, pèsols llàgrima i escamarlà a la brasa amb allioli” elaborat per Eva Serra, alumna del CETT.
L’Isaac Caballol, alumne de l’Escola Joviat de Manresa, s’ha endut el Premi a la Imaginació i la Creativitat amb el plat titulat “Cap i pota amb escamarlans, vieira i escuma d’un suquet d’escamarlans amb cruixent de salicòrnia”.
Per últim, el Premi a la Millor Presentació ha estat per a l’Alba Miñana, de l’EH Sant Ignasi-Sarrià, pel plat “Suquet d’escamarlans amb tauler vegetal”.
Finalment, Lucía Correas de l’EUHT StPOL ha recollit el Premi a la Millor Aplicació del Producte pel seu “Escamarlà, peu de porc farcit de papada, pèsols del Maresme a la brasa i múrgoles”.
El Concurs de Cuina Jove s’emmarca a la Jornada Universitària de Gastronomia, que enguany suma 42 edicions. La jornada s’ha completat amb una demostració de cuina per part del xef Paolo Casagrande a l’amfiteatre de cuina de l’EUHT StPOL.