De pràctiques a restaurants amb Estrelles Michelin
25 juliol, 2023Pel·lícules ambientades a hotels que hauries de veure
3 agost, 2023Hotels urbans, resorts, adults only, paradors o spas. Aquesta és la varietat de destins de pràctiques d’estiu dels diferents programes acadèmics de l’EUHT StPOL. Hotels i restaurants de prestigi per seguir aplicant la metodologia aprendre fent i guanyar experiència real a la direcció hotelera i la restauració.
Si vols conèixer els detalls, continua llegint!
El sector turístic segueix amb un pas ferm cap a la recuperació de l’activitat prèvia a la pandèmia mantenint una alta demanda d’ocupació. Els plans de carrera i de pràctiques de les principals cadenes d’hotels permeten als nostres alumnes continuar la seva formació i incorporar-se al món professional.
Aquest estiu l’alumnat del Grau oficial en Gestió Hotelera i Turística i del Màster in Hospitality Management està fent les seves pràctiques en hotels i restaurants de prestigi de tot el món. Com a adjunts a direcció, al departament de qualitat, de Food and Beverage, de housekeeping, de recepció, o bé a cuina oa sala de restaurants gastronòmics i amb estrella Michelin.
En aquest mapa interactiu podeu consultar amb detall les destinacions de pràctiques d’estiu dels nostres alumnes.
Guanyar experiència internacional
Els alumnes de segon i tercer de grau sumen la primera o segona experiència fora de l’Hotel-Escola, una vivència molt enriquidora que els permet trencar barreres i conèixer noves cultures d’hospitalitat. França, Itàlia, Estats Units, Dubai, Costa Rica, Japó o Tanzània són alguns dels països on han anat per treballar en cadenes com Marriott International, Four Seasons, Jumeirah; Six Senses, H10, Mandarin Oriental Hotel Group, Kempinski o RIU, entre d’altres. Un dels aspectes que destaquen més d’aquestes experiències és que els permet obrir horitzons i guanyar autoconeixement del que volen fer i de quines tasques els agraden més. A més, realitzar pràctiques diàries a l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar durant el curs els dóna un valor afegit molt valorat a les destinacions de pràctiques. Aquesta motxilla de coneixements els permet assumir més responsabilitats allà on van, respecte d’altres estudiants de pràctiques.
Per exemple, la Maria és alumna de 2n curs del Grau en Gestió Hotelera i Turística i està vivint les seves primeres pràctiques en un dels resorts més grans d’Amèrica del Nord, el Wilderness Resort, ubicat a Wisconsin, Estats Units. Després de passar per tots els departaments de F&B durant una formació inicial, la van ascendir a ser una de les leads de l’equip amb responsabilitats de supervisió de tasques: “El fet d’estudiar a l’Escola Universitària de Sant Pol de Mar m’està resultant moltíssim a que les pràctiques siguin més manejables i amenes.”
Un salt al món laboral
A més de les pràctiques, alguns dels alumnes que acaben els estudis van a les destinacions amb un contracte laboral o mitjançant un pla de carrera amb una molt bona oportunitat d’incorporar-se a la plantilla un cop finalitzat el conveni de pràctiques.
És el cas de la Clàudia, alumna de 4t, que després de dues experiències de pràctiques i un Erasmus ara ha començat una nova etapa al JW Marriot de Guanacaste, Costa Rica. És al departament de vendes, on supervisa les arribades i sortides de grups, els diferents esdeveniments que realitzen dins de l’hotel i les agendes que segueixen durant la seva estada: “He arribat quan el nivell de treball era més alt i m’han deixat assumir més responsabilitats, cosa que m’està ajudant a créixer professionalment. A més, la meva adaptació ha estat molt més fàcil gràcies a l’experiència prèvia que ja tenia de les pràctiques fetes durant la cursa.”
“Vaig escollir aquestes pràctiques per ser una experiència única en un hotel JW, perquè les condicions que m’oferien són molt bones i perquè l’oportunitat de poder viatjar a un altre país i aprendre amb una gran cadena és una gran experiència tant a nivell professional com personal ”, comenta.
Tots els alumnes d’últim curs participen cada any a les Jornades de Desenvolupament Professional, un esdeveniment exclusiu d’EUHT StPOL on es duen a terme entrevistes amb professionals de recursos humans de cadenes hoteleres i empreses de restauració amb presència global. A partir d´aquí, sorgeixen oportunitats de pràctiques i possibilitats d´entrar en plans de carrera professional dins del sector. Gràcies a això, l’índex d’inserció professional d’EUHT StPOL és molt elevat.