Què estudiar? La importància d’una bona orientació educativa
9 juliol, 2021Un hotel-resort de 5 estrelles a Malta com a destí de pràctiques
26 agost, 2021A Suïssa, Taiwan, República Dominicana, Grècia, Emirats Àrabs i una llarga llista de països d’arreu del món. Aquestes són algunes de les destinacions de pràctiques d’estiu de l’alumnat dels diferents programes acadèmics de l’EUHT StPOL. Hotels i restaurants de prestigi en els que segueixen aplicant la metodologia aprendre fent per guanyar experiència i formar-se en el sector de l’hoteleria i la restauració.
Si vols conèixer-ne més detalls, segueix llegint!
Les destinacions de pràctiques, en un mapa
És cert que la pandèmia de la Covid-19 ha afectat el sector del turisme i la restauració, però ni de bon tros ha impedit que els alumnes de l’EUHT StPOL seguissin amb la seva formació i amb els plans d’incorporació professional al sector.
De fet, aquest estiu prop del 100% de l’alumnat de grau universitari, cicle formatiu i màsters està realitzant les pràctiques a hotels i restaurants de prestigi de tot el món. Com adjunts a direcció, en el departament de qualitat, d’Aliments i Begudes, de housekeeping, de recepció, o bé a cuina o a la sala de restaurants de prestigi i amb estrella Michelin.
Així ho hem recollit en aquest mapa en què pots consultar amb detall les destinacions de pràctiques d’estiu dels nostres alumnes.
Pràctiques a hotels i restaurants de prestigi
Les destinacions de pràctiques del nostre alumnat són d’allò més diverses. Des hotels de cadenes com Marriott International sota marques com The Ritz-Carlton, Marriott, Westin o Autograph Collection Hotels; fins a hotels amb el segell de Jumeirah; Six Senses, H10, Mandarin Oriental Hotel Group, Kempinski o RIU, entre d’altres.
Pel que fa als restaurants, la llista de destinacions de pràctiques inclou establiments reconeguts amb tres estrelles Michelin com El Celler de Can Roca o Azurmendi així com també amb dues estrelles Michelin com els restaurants Mugaritz, Disfrutar Barcelona, Les Cols o Enoteca Paco Pérez.
Entre les destinacions de pràctiques d’estiu dels alumnes que han estudiat algun dels programes especialitzats en cuina, també hi ha restaurants amb una estrella Michelin com el restaurant Tresmacarrons liderat pel xef Miquel Aldana, antic alumne de l’EUHT StPOL, el restaurant Bardal del xef i també antic alumne de l’EUHT StPOL Benito Gómez; o els restaurants Bo.TiC, Lluerna o Can Jubany, entre d’altres; així com també restaurants independents i amb propostes gastronòmiques d’allò més diverses.
Pas previ a la inserció professional
Encara que fem servir el terme “pràctiques d’estiu”, algunes d’aquestes experiències es duen a terme amb un contracte laboral i altres, mitjançant un pla de carrera dins de l’empresa amb un alt percentatge d’opcions d’incorporar-se a l’equip un cop finalitzat el conveni de pràctiques.
Succeeix, sobretot, amb l’alumnat d’últim curs del Grau universitari en Gestió Hotelera i Turística, del Doble Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Gastronomia i Serveis de Restauració, el Màster en Direcció Hotelera i el Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina.
Tots ells participen a les Jornades de Desenvolupament Professional, un esdeveniment propi de l’EUHT StPOL en què tenen entrevistes amb representants de recursos humans de grups hotelers i de restauració amb presència a tot el món. De les JDP en surten les propostes de pràctiques i les opcions de plans de carrera i això fa que l’índex d’inserció professional en el sector hoteler i gastronòmic sigui molt elevat.