Us desitgem un feliç 2022
16 desembre, 2021Coneixes la història d’aquestes receptes clàssiques famoses?
12 gener, 2022La Lea Madani és de la capital del Líban, Beirut. El curs 2020/21 va decidir mudar-se a Sant Pol de Mar i estudiar el Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina a l’EUHT StPOL. Va fer les pràctiques al restaurant sostenible Les Cols (Olot), liderat per la xef Fina Puigdevall i amb dues estrelles Michelin. Un cop finalitzat el període de pràctiques, la Lea ara és part de l’equip de cuina d’aquest restaurant reconegut també amb una estrella verda Michelin pel seu compromís amb la sostenibilitat.
Si vols conèixer el testimoni de la Lea, no deixis de llegir les següents línies.
Del Líban a La Garrotxa passant per Sant Pol de Mar
“Vaig optar per fer les pràctiques del màster al restaurant Les Cols perquè volia aprendre com fer que un ingredient com les verdures – que sempre han estat tractades com a guarnició – sigui el més destacat d’un plat”, explica la Lea Madani, antiga alumna del Màster a Arts Culinàries i Direcció de Cuina de l’EUHT StPOL.
Després d’assistir a la classe magistral que la xef de les Cols Fina Puigdevall i la seva filla Martina van fer a l’amfiteatre de cuina de l’EUHT StPOL, la Lea ho va tenir encara més clar: “El restaurant Les Cols era el número u de la meva llista i sempre vaig pensar que formar part d’aquest equip seria un somni”.
Així que, somni complert. En finalitzar els cinc mòduls del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina, la Lea va iniciar el seu període de pràctiques al restaurant sostenible Les Cols.
La seva experiència al restaurant Les Cols
“Vaig començar les meves pràctiques a la partida de snacks i rebosteria i després vaig passar a la partida de calents. Durant els sis mesos de pràctiques vaig fer servir moltes tècniques modernes de cuina que havia vist durant el Màster de l’EUHT StPOL”, explica Madani.
A més de formar part de l’equip de cuina de Les Cols, la Lea també comenta que durant l’estiu va tenir “l’oportunitat d’experimentar al món del càtering” a través de diversos esdeveniments que van organitzar des d’aquest restaurant reconegut amb dues estrelles Michelin.
Ara, un cop finalitzat el període de pràctiques, la Lea Madani forma part de la plantilla del restaurant.
“El millor d’haver fet les pràctiques a Les Cols és que ara formo part d’un equip increïble i creatiu que admiro des que em vaig mudar a Espanya”.
De pràctiques a un restaurant sostenible
A més de comptar amb dues estrelles Michelin, el restaurant Les Cols va rebre el 2020 l’estrella verda Michelin, que reconeix aquells restaurants compromesos amb la sostenibilitat.
Així és com la Fina Puigdevall, xef de les Cols (Olot, Girona) defineix a la Guia Michelin la seva manera de treballar i el seu compromís amb la sostenibilitat: “Defensem el producte local i la seva estacionalitat, fet que entenem com a “aliment no viatjat”; de fet, tenim un gran hort, adobat amb compostatge, on cultivem tant hortalisses i verdures ecològiques com productes autòctons en perill d’extinció”.
Aquest va ser, també, un dels motius que va animar la Lea Madani a fer les pràctiques en aquest restaurant sostenible: “Els conceptes de sostenibilitat estan creixent cada cop més i vaig pensar que Les Cols seria l’oportunitat perfecta per aprendre’n més”, declara Madani.
La seva visió de futur
La Lea Madani explica que va escollir estudiar el Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina per completar la seva formació i experiència al sector hoteler i de la restauració. “En buscar programes de màster especialitzats en gastronomia, vaig trobar el Màster de l’EUHT StPOL que em va cridar l’atenció per la seva varietat de mòduls i continguts que vaig creure que podrien millorar els meus coneixements del sector culinari i elevar-los a un altre nivell”. I afegeix: “A més a més de la seva reputació i rànquing, essent el número 1 a Espanya i el 24 al món pel que fa a hoteleria i turisme”.
L’objectiu professional de la Lea: “tenir el meu propi restaurant gastronòmic”. Per això, li agradaria continuar creixent professionalment i aprendre constantment de grans xefs i líders del sector culinari. I si hagués de tornar a començar, té clar què faria: “Definitivament, repetiria el mateix itinerari perquè l’esforç val la pena”.
Amb la seva formació i experiència, la Lea dona un consell a tothom qui vulgui dedicar-se a la cuina: “El treball dur, la perseverança i la determinació són clau per assolir allò que vols aconseguir”. Lea Madani dixit.