Avui, 30 d’Abril de 2014 s’ha realitzat, dins el marc de la Jornada Universitària de Gastronomia (JUG), la XXVIII edició del Concurs de Cuina Jove de Catalunya, esdeveniment que reconeix i premia al Millor Cuiner Jove de Catalunya, i que organitza l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPOL), des de l’any 1980.

En el Concurs, han participat més de 80 joves cuiners procedents d’escoles de Catalunya: d’aquests, 10 han sigut finalistes optant al premi al Millor Cuiner Jove de Catalunya.

Com cada any, el concurs es basa en una temàtica específica, i es convida a un xef reconegut; aquest any, el vinagre ha sigut l’ingredient estrella dels plats, on els alumnes han presentat les seves propostes gastronòmiques.

El xef convidat ha estat Paco Pérez, cap de cuina del “Restaurant Miramar” de Llançà, (2 estrelles Michelín), i responsable dels restaurants “Enoteca de Barcelona” (2 estrelles Michelin) i “5 by Paco Pérez” a Berlín.

Paco Pérez, a més de presidir el jurat del concurs, ha portat a terme una demostració dins de la jornada gastronòmica, i ens ha ofert una presentació de la seva vuina i unes paraules molt vocacionals i inspiradores pels alumnes assistents.

El jurat d’aquest any, han estat: Paco Pérez (President del Jurat), Ramón Serra (President del Consell de Direcció de l’EUHT StPOL, Joan Ras (President de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia), Lluís Tusell (Director de la revistra gastronòmica digital “7canibales.com”, Josep Vilella (Gastrònom i membre del grup “5 a taula” de La Vanguardia), Joaquim Majó (Representant de l’Universitat de Girona) i Albert Roca (Director comercial i administrador de Vinagres FORVM del celler AVGVSTVS-FORVM).

Els 10 participants, han aspirat a aconseguir un dels cinc premis del concurs, que han estat repartits de la següent manera:

– Premi absolut: Josep Muñoz, de l’Escola Joviat, amb el plat “Pera al vi-nagre”. Muñoz també ha sigut qui  s’ha endut el Premi a la habilitat i millor tècnica d’elaboració.

– Premi a la imaginació i creativitat: Macià Bagur, de l’EUHT StPOL, amb el postre “La dolça maduixera chardonnay”.

– Premi a la millor presentació: Xavi Romero, de l’IES Cavall Bernat (Terrassa), amb el plat “Ceviche de lublina”, entregat per la Sra. Montserrat Garrido, alcaldessa de Sant Pol de Mar.

– Premi a la millor aplicació del vinagre: Lee Dong Hyeok, de l’EUHT StPOL amb el plat “Gambes amb algues i verdures encortides”.

Un any més, des de l’EUHT StPOL estem molt orgullosos de poder oferir aquest esdeveniment on es reconeix el talent dels nostres joves promeses de la cuina.

Veure les fotos a Facebook

Veure les fotos a Flickr

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *