Els xefs espanyols triomfen a The Best Chef Awards 2021
16 setembre, 2021Dia Mundial del Turisme: Què se celebra?
24 setembre, 2021Mai és massa tard per canviar de trajectòria professional i convertir-te en director/a d’hotel. Si t’apassiona l’hoteleria i el turisme, hi ha diferents opcions per reinventar-te i enfocar la teva professió cap a l’hoteleria.
No et preocupis si els teus estudis anteriors no estan vinculats amb l’hoteleria, el turisme o la Direció d’Alimentació i Begudes. El mòdul inicial del Màster en Direcció Hotelera t’ajudarà a submergir-te en aquest sector. És la solució perfecta per als que volen reinventar-se i dedicar-se a l’hoteleria!
Primer contacte amb el sector de l’hoteleria
Si la teva idea és canviar de trajectòria professional i convertir-te en director/a d’hotel, estudiar un màster és una bona opció. Especialment, si el màster compta amb un mòdul d’introducció que et permet tenir un primer contacte amb el sector hoteler.
Quin és l’objectiu del mòducl introductori? Nuria González, coordinadora del Màster en Direcció Hotelera, exposa tres motius per cursar-lo:
“Amb el mòdul d’introducció començaràs a treballar amb els teus companys de classe. És una bona forma de conèixer-se i de compartir experiències i objectius professionals”.
Tingues en compte que el Màster en Direcció Hotelera és un dels programes més internacionals de l’EUHT StPOL, així que compartiràs classe amb alumnes de diferents perfils, amb experiències professionals diverses i de diferents nacionalitats.
“És una bona oportunitat per parlar amb els professors sobre situacions reals que succeeixen en restaurants i hotels tant a Espanya com arreu del món”.
El mòdul inicial és un programa pràctic de 4 setmanes amb professors experts en direcció d’hotels i direcció d’Aliments i Begudes. Per tant, és una bona manera de tenir informació de primera mà sobre la indústria hotelera.
“Cursaràs assignatures com comunicació i operacions en Aliments i Begudes, entre d’altres; discutiràs casos pràctics i començaràs a treballar en equip”.
Totes les assignatures del mòdul inicial del màster són molt pràctiques i l’horari també inclou una visita professional a un celler. De fet, aquest mòdul introductori t’ajudarà a tenir les eines per iniciar el Màster en Direcció Hotelera amb totes les garanties.
Primers passos per convertir-te en director d’hotel
No està segur de si el mòdul inicial és el que necessites per començar el canvi professional cap a la direcció hotelera? Aquestes són les assignatures i els continguts que t’esperen!
1. Servei d’Aliments i Begudes
Aprofundiràs en quines són les principals operacions de servei d’Aliments i Begudes en un hotel i en un restaurant, obtindràs alguns consells sobre com dirigir el servei d’habitacions i aprendràs sobre el servei clàssic en un restaurant.
A més, aquesta assignatura t’introduirà en alguns aspectes sobre proveïdors i equipament en A & B, banquets i esdeveniments de càtering i servei i gestió de Bar.
2. Operacions de preparació d’aliments
Com s’organitza una cuina tradicional? Què significa “producció d’aliments”? Aquestes són algunes de les preguntes que seran respostes durant el mòdul inicial del màster.
En aquesta assignatura, també t’iniciaràs en la gestió d’un Departament de Compres d’un hotel o restaurant i els protocols de seguretat i salut que s’han de seguir en la indústria hotelera.
3. Introducció a la gestió hotelera
Si no tens coneixements sobre la indústria hotelera, no et preocupis! Aquesta assignatura està feta per a tu. En diferents sessions aprendràs sobre els grups hotelers, la tipologia d’hotels i podràs veure els models futurs i les noves destinacions turístiques..
4. Comunicació i parlar en públic
Finalment, però no menys important: mai oblidis ser un professional en comunicació i oratòria. T’ajudarà durant el Màster en Direcció Hotelera però et serà especialment útil per a la teva carrera professional.
Com pots interactuar amb la teva audiència? Què diu el teu llenguatge corporal? Quines estratègies i eines són útils per tenir èxit en un discurs públic? Les respostes, en el mòdul d’introducció del Màster en Direcció Hotelera.
5. Introducció a la sommelieria
Siguis o no un amant del vi, amb aquesta assignatura estaràs una mica més a prop de ser un expert en vins i sommelieria. Aprendràs el procés d’elaboració del vi, les varietats de raïm, l’origen geogràfic dels vins i, per descomptat, et familiaritzaràs amb el tast de vins i el maridatge.
Què et semblaria visitar un celler al costat de Barcelona i passejar entre les seves vinyes i bótes de vi? També gaudiràs d’aquesta experiència!
Oportunitats laborals com a director d’hotel
Un professional format en direcció hotelera no només té opcions laborals en un hotel. A més dels diferents tipus d’allotjament en què podràs desenvolupar la teva carrera professional com a hoteler, s’hi sumen altres destinacions com creuers, ambaixades, marques de luxe, parcs temàtics, consultoria, cadenes de restaurants i mil opcions més.
En resum, hi ha moltes opcions laborals més enllà d’un hotel. Descobreix-les!