‘Disfrutar’: el millor restaurant del món 2024 està a Barcelona
28 juny, 2024EUHT StPOL, nou Membre afiliat d’UN Tourism
4 desembre, 2024
L'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol ha vist néixer a moltes estrelles del món gastronòmic. Moltes d'elles han creat els seus propis negocis i fins i tot han guanyat premis i Estrelles Michelin o bé han rebut diferents reconeixements i premis gastronòmics.
En aquest post coneixerem 4 casos d'exalumnes que han obert diferents restaurants d'èxit al voltant del món, cadascun amb la seva filosofia pròpia i la ment creativa dels diferents xefs.
1
Restaurant Tresmacarrons (El Masnou)
Situat dins de la comarca del Maresme, província de Barcelona trobem el Restaurant del xef i exalumne de EUHT StPOL Miquel Aldana. La filosofia de l'establiment consisteix a practicar una cuina comarcal i estacional, que estableix un al costat dels productors un calendari de productes. D'aquesta manera, confeccionen una carta en constant canvi en la qual predominen els productes de mar, muntanya i dels horts de la zona. L'establiment ha estat guardonat amb una estrella Michelin.
2
Maito (Panamá)
El Restaurant Maito es troba a la ciutat de Panamà, dins del país homònim. És propietat del xef i exalumne Mario Castrellón. El seu objectiu és potenciar la gastronomia panamenya, fusionant els sabors tradicionals amb elements d'altres cultures. La cuina de Panamà és molt diversa, ja que compta amb influències asiàtiques, del Carib i afro, la qual cosa resulta en una gastronomia molt rica i variada. De fet, enguany ha rebut el 6è premi The 50 Best restaurants 2024 Latin America.
3
Restaurant Xavier Pellicer - Healthy Kitchen (Barcelona)
El xef Xavier Pellicer compta amb una gran trajectòria en el sector gastronòmic. Va ser cap de cuina en ElRacó de Ca Fabes, restaurant de 3 ** Michelin al costat de Santi Santamaría; posteriorment va dirigir el restaurant ABaC, amb 2 estrelles Michelin i posteriorment va decidir obrir en 2018 el seu propi restaurant: el Restaurant Xavier Pellicer. De fet, en el mateix any de la seva obertura, va rebre el Premi al Millor Restaurant de Verdures del Món 2018 segons We're Smart Green Guide. La seva filosofia es basa en el respecte pels aliments amb els quals treballa.
4
Restaurant Ramon Freixa (Madrid)
I finalment, un altre dels nostres exalumnes, Ramon Freixa compta amb un restaurant a Madrid, al costat del jardí secret de l'Hotel Únic Madrid: el Restaurant Ramon Freixa. Reconegut amb 2 estrelles Michelin, es tracta d'una proposta molt creativa que ja porta onze anys en funcionament. Freixa ha comunicat recentment el tancament d'aquest restaurant, que mantindrà les seves portes obertes fins a desembre d'enguany. No obstant això, ha anunciat que s'encaminarà en un nou projecte gastronòmic també a Madrid.
En conclusió, són molts els exalumnes que després del seu pas per EUHT StPOL han emprès diferents camins professionals. Aquests quatre restaurants d'exalumnes de EUHT StPOL són solament alguns exemples d'això, ja que hi ha moltíssimes sortides professionals a triar. Des de l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar volem formar en l'excel·lència i des de la filosofia de #aprenderhaciendo i impulsar al nostre alumnat per a triar el futur que desitgen.