Ahir, dimarts 19 de juny, es va celebrar la gala The World’s 50 best, coneguda com els Óscar de la gastronomia, on es van revelar els 50 millors restaurants del món.

En el podi de la llista hi ha:

  1. Osteria Francescana (Módena, Itàlia) – Massimo Bottura
  2. El Celler de Can Roca (Girona) – Joan Roca
  3. Mirazur (Menton, França) – Mauro Colagreco

I ara, segurament t’estaràs preguntant: què tenen en comú els xefs d’aquests 3 restaurant a part de reunir 8 estrelles Michelin?

Doncs bé, és veritat que son els millors xefs del món, però a més de formar part de The World’s 50 best i de comptar a varies estrelles Michelin, hi ha una altra cosa que tenen en comú i com que ens toca de ben a prop volem recalcar: aquí al nostre petit Hotel-Escola hem tingut l’honor d’acollir a aquests 3 grans Xefs com a mínim un cop durant els últims 5 anys. Tots ells han passat per Sant Pol de Mar per impartir una masterclass al nostre amfiteatre, per presidir algun dels nostres concursos de cuina, o bé per participar en alguna taula rodona d’un dels nostres esdeveniments internacionals.

Al marge d’aquests tres primers classificats, també hi ha molts altres restaurants que ocupen llocs significatius de la llista, els xefs dels quals ens han passat a visitar al llarg dels últims anys:

  • Mugaritz, del Xef Andoni Luis Aduriz a Rateria, País Basc.
  • 18é Disfrutar, del Xef Oriol Castro a Barcelona.
  • 21é Alain Ducasse, el restaurant homònim del Xef a París.
  • 30é D.O.M del Xef Alex Atala a Sao Paulo, Brasil.
  • 31é Arzak, de Juan Mari Arzak a Sant Sebastià, País Basc.
  • 32é Tickets, de Albert Adrià a Barcelona.

A la llista d’enguany hi ha una nova incorporació que s’ha convertit en l’entrada més significativa dels 50 best (Highest New Entry Award) i que ens fa especial il·lusió mencionar: el restaurant Dsifrutar de Barcelona. El volem destacar no només pel seu espectacular 18è lloc, sinó que també perquè el seu Xef, Oriol Castro, ha estat l’últim en passar per la nostra escola, en concret durant el passat Concurs de Cuina Jove de Catalunya.

Però no tot acaba aquí, any rere any la majoria d’establiments solen acollir alumnes de pràctiques d’EUHT StPol a punt de finalitzar els seus estudis, estudiants que en moltes ocasions acaben convertint-se en part d’aquests equips.

Per últim, volem aprofitar per felicitar a tots els guanyadors i agrair-los de nou que ens hagin visitat en algun moment, desitgem tornar-los a veure molt aviat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *