8 llibres imprescindibles per als amants de l’hoteleria i la gastronomia
22 abril, 2022EUHT StPOL al 59è Congrés d’EUHOFA, l’associació internacional d’escoles d’hoteleria presidida per Lluís Serra
3 maig, 2022- Com a guanyador del Concurs de Cuina Jove de Catalunya, serà el representant de Catalunya a l’European Young Chef Award, que se celebrarà a Noruega al mes de novembre.
- La xef Fina Puigdevall, reconeguda amb dues estrelles Michelin pel restaurant Les Cols (Olot), ha presidit el jurat d’aquesta 34a edició del Concurs de Cuina Jove de Catalunya que s’ha celebrat a les instal·lacions de l’EUHT StPOL.
L’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPOL) ha acollit avui la 34a edició del Concurs de Cuina Jove de Catalunya, un d’un dels certàmens de cuina amb més trajectòria del nostre país, que s’ha reprès després de no poder celebrar l’anterior edició a causa de la pandèmia de la Covid-19.
Cinc finalistes de cinc escoles d’hoteleria i gastronomia de Catalunya han preparat un plat que tenia la cuina de proximitat com a temàtica central. I posteriorment, l’han defensat davant del jurat presidit per la xef Fina Puigdevall, reconeguda amb dues estrelles Michelin, una estrella verda Michelin i tres Sols Repsol pel restaurant Les Cols (Olot).
El jurat també l’integraven la sra Gemma Moliner, de l’Àrea de Gastronomia de Prodeca (Promotora dels Aliments Catalans. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya); la sra Rosa Mayordomo, membre de la taula directiva de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN); el sr Ramon Serra, president del Consell de Direcció de l’EUHT StPOL i el sr Fernando Toda, en representació de l’editorial de gastronomia professional Vilbo.
El jurat ha valorat aspectes com la tècnica i destresa, la creativitat i originalitat de la proposta, els sabors, la presentació i la història i relat del plat, entre d’altres.
Vermut en tres mossegades: el plat amb major puntuació global
Els premis s’han distribuït en 4 categories. Després de la deliberació del jurat, el “vermut en tres mossegades”, presentat per en Raúl Gisbert, alumne del Doble Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Gastronomia i Serveis de Restauració de l’EUHT StPOL, ha estat el plat amb major puntuació global i com a tal, ha rebut el Premi Absolut del Concurs de Cuina Jove de Catalunya, atorgat per l’EUHT StPOL i entregat, en aquesta ocasió, per la presidenta del jurat, la xef Fina Puigdevall.
Com a guanyador del Concurs, en Raúl Gisbert representarà Catalunya a l’European Young Chef Award (EYCA) que tindrà lloc el proper novembre a Noruega. L’European Young Chef Award reuneix els guanyadors/es de concursos regionals d’arreu d’Europa i pretén promoure innovacions en la cuina tradicional, destacar les cultures alimentàries sostenibles i crear futurs ambaixadors de xefs per a les regions i productes alimentaris locals.
La participació del representant de Catalunya a l’European Young Chef Award (EYCA) està impulsada per PRODECA i l’Agència Catalana de Turisme, com a membres de la plataforma de les Regions Europees de la Gastronomia (European Regions of Gastronomy).
Guardons a la destresa, creativitat i millor presentació
El Premi a la Destresa i millor tècnica d’elaboració ha estat per “De l’Anoia al plat, gastronomia circular amb conill d’ulls negres” elaborat per la Júlia Caparros, alumna del CETT. Li ha entregat el guardó la Sra. Rosa Mayordomo, Presidenta de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.
L’Eva Sanchez, alumna de l’Institut Bisbe Sivilla, s’ha endut el Premi a la Imaginació i la Creativitat amb el plat titulat “Nespra”. Ha rebut el guardó de la mà de la sra Carme Rubió, subdirectora general de Desenvolupament Turístic i Territorial de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya.
Per últim, el Premi a la Millor Presentació ha estat per a la Lucia Garcia, de l’escola Joviat, pel plat titulat “Tortellinis de múrgoles amb crema d’espàrrecs amb punts i xips de remolatxa”. Li ha entregat el guardó l’alcalde de Sant Pol de Mar, el sr. Albert Zanca.
El Concurs de Cuina Jove s’emmarca a la Jornada Universitària de Gastronomia, que enguany sumava 41 edicions. La jornada s’ha completat amb una demostració de cuina per part de la xef Fina Puigdevall i la seva filla Carlota Puigvert, a l’amfiteatre de cuina de l’EUHT StPOL.