“Als clients els demanem que tornin a confiar en el sector hoteler i turístic”
3 abril, 2020“Incrementar l’eficiència del negoci de les companyies del canal HORECA serà fonamental”
7 abril, 2020La pandèmia del coronavirus ha comportat el tancament de restaurants i cuines. No obstant això, durant la quarantena la cuina s’ha convertit en la gran protagonista de moltes cases i les xarxes socials van plenes de receptes i demostracions de cuina. D’entre totes elles, hem seleccionat cinc xefs amb estrella Michelin i/o molt actius a les xarxes socials que aquests dies mostren al públic les receptes, consells i tècniques de la seva cuina. Preparats per cuinar a casa? Aquí ho teniu!
FERRAN ADRIÀ
Xef del restaurant El Bulli fins al 2004, amb el qual va aconseguir tres estrelles Michelin i que va ser considerat el millor restaurant de el món durant molts anys.
En el seu compte de twitter comparteix cada dia un menú amb tots els passos per poder-lo preparar a casa. Es tracta de les receptes d'”El menjar de la família”, llibre de l’última època d’El Bulli que recull les receptes amb què s’alimentava l’equip i el personal del restaurant. Ara, a través de twitter, va fragmentant aquest llibre i pujant-lo en format pdf a la xarxa, juntament amb un vídeo explicatiu.
Para cerrar nuestro menú de hoy, fresas con vinagre: https://t.co/tOwRVz6wAw. Una elaboración que puedes llevar fácilmente al mundo salado, simplemente no añadiendo azúcar y buscando tu combinación ideal. No te pierdas nuestra cita diaria, mañana a las 11:30. #SeguimosConectados pic.twitter.com/lnf3vjCuJ3
— Ferran Adrià (@ferranadria) April 3, 2020
MASSIMO BOTTURA
Xef Osteria Francescana (Mòdena, Itàlia). 3 estrelles Michelin i número 1 a la llista The World ‘s 50 Best Restaurants el 2016 i 2018.
Amb l’etiqueta #kitchenquarantine cada dia a les 20:00 emet un vídeo en directe a través del seu compte d’Instagram en el què prepara el sopar i respon a les preguntes dels usuaris. El seu canal està ple aquests dies de vídeo receptes d’allò més desenfadades per poder replicar a casa.
HERMANOS TORRES (Javier i Sergio Torres)
Xefs amb tres estrelles Michelin pel restaurant Cocina Hermanos Torres (Barcelona).
El seu compte d’instagram s’ha convertit aquests dies en l’escenari de duels culinaris entre els dos germans a partir d’un mateix ingredient. Múltiples i variades videoreceptes sotmeses al veredicte dels followers per determinar el guanyador de cada duel. I una infinitat d’opcions per provar d’elaborar aquestes receptes a casa durant aquests dies de quarantena.
NANDO JUBANY
Xef del restaurant Can Jubany (1 estrella Michelin), Pur Barcleona, impur Barcelona, Petit Comitè, Mas Albareda, Can Carlitos de Formentera i altres restaurants.
A través del seu compte d’Instagram, i en format vídeo, penja pas a pas i diàriament receptes de plats casolans per poder preparar amb la família.
Miquel Antoja
És xef assessor a Foodlona i assessor de restaurants.
Miquel Antoja és “nascut gastronòmicament” a l’EUHT StPOL. El seu compte d’Instagram ja està habitualment ple de vídeoreceptes: fideus amb llamàntol, cuixes de pollastre amb cervesa artesana, macarons farcits de cremós de xocolata i caramel, són les darreres receptes que hi trobareu.
Aquests dies no teniu excusa per poder treure-li el màxim partit a les múltiples opcions que us ofereix!
Xefs connectats amb l’EUHT StPOL
Els anteriors xefs amb estrella Michelin tenen tots ells un punt de connexió amb l’EUHT StPOL. Tant Ferran Adrià, com Massimo Bottura, Nando Jubany i també els xefs Javier i Jorge Torres han presidit el jurat del Concurs de Cuina Jove de Catalunya en diferents edicions; i han ofert tots ells una demostració de cuina als alumnes de l’EUHT StPOL i als participants al concurs.
Aquests són només alguns exemples de xefs de prestigi que comparteixen classes magistrals amb l’alumnat dels diferents programes acadèmics de l’EUHT StPOL comara el Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina o bé participen en esdeveniments a l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar en els quals la cuina i la gastronomia en són protagonistes.