Durant el mes de Març, diferents professionals vinculats amb la hoteleria i gastronomia, han estat professors convidats a l’EUHT StPOL, oferint sessions demostratives als alumnes de tots els programes.

Un d’ells és Evarist March, biòleg llicenciat amb més de 15 anys d’experiència, que actualiment exerceix de guia naturalista, formador i consultor especialitzat en gastrobotància, salut i ecoturisme.

Durant la seva estada a EUHT StPOL, l’equip de Màrqueting i Comunicació va tenir la oportunitat de reflexionar amb Evarist sobre la seva experiència com professor a l’escola, la seva trajectròria i vam poder extreure algunes idees:

· La seva experiència com a professor a l’EUHT StPOL; sensacions i vivències a partir d’aquestes jornades didàctiques:

És molt satisfactori perquè per un cantó estic començant a desenvolupar la temàtica que normalment no es dóna a les classes de cuina. Per tant, és un repte personal a l’enfrontar-me a un públic al que no estic acostumat, perquè seràn professionals d’aquest camp. Per exemple, al màster hem pogut posar a prova tot el que vam aprendre a l’aula, la teoria. Hem pogut sortir de l’escola per gaudir del que ens ofereix aquest entorn natural.

· Els seus objectius didàctics i la seva aportació als alumnes de l’EUHT StPOL

Diria que és sorprèndre’ls, donar-los una mirada crítica i informativa perquè puguin entendre la complexitat del món de les plantes i els fongs. Alertar-los i provocar-los perquè facin servir la imaginació, perquè hi ha molt per fer (…) gràcies al nostre entorn mediterrani.

· La seva colaboració amb l’equip de “El Celler de Can Roca” des de fa un any i mig:

La colaboració de fa més d’un any i mig amb el celler és un luxe ja que és el restaurant més visual. El celler té unes arrels molt vinculades amb la cuina catalana… Són 3 germans, cada un amb una mirada diferent. Hem desenvolupat un projecte que es diu “terranimada” que busca les arrels de la convivència amb l’entorn immediat, siguent sostenibles amb el nostre entorn i alhora conèixe’l i descobrir-lo. També ha sigut un luxe estar amb tres grans professionals: Jordi, Pitu i Joan, que m’han permèt poder contrastar coneixements que jo tinc com a botànic/científic amb tres mirades molt diferents que avui en dia té el món de la cuina. A més, això ens permet assajar permanentment de les espècies a la cuina. Al Celler hem probat ja unes 400 espècies de Catalunya, i ja hem incorporat unes 50 espècies als plats del Celler de Can Roca.

· El seu projecte Natural Walks i la seva vinculació al món de la hoteleria i la gatronomia.

Natural walks neix de l’esforç de poder ensenyar la vinculació entre les persones, el territori i el paisatge. S’engloba dins de l’ecoturisme, a través de l’experiència de l’enobotànica volem donar a conèixer un territori com Catalunya des d’una mirada turística diferent.

Gracies Evarist. Tot un plaer comptar amb tu a l’EUHT StPOL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *