Visites professionals al sector hoteler i gastronòmic
10 maig, 2024Espanya es posiciona com a segona potència turística mundial
28 maig, 2024Entre les diferents novetats de la Guia Michelin d’Espanya 2024 apareix el restaurant Âme, el segon projecte culinari de Joey Attieh i Pachi Rodríguez, dos emprenedors que es van conèixer estudiant a l’EUHT StPOL i que han despuntat els darrers anys a l’escena gastronòmica barcelonina. En sis anys han passat de no haver trepitjat mai una cuina a aparèixer a la Guia Michelin. Primer va ser Albé, un restaurant libanès que ja al seu moment els va valer el reconeixement de diferents guies foodies. Després de tres anys, el 2023 van decidir obrir un nou concepte de restaurant basat en la cuina francesa on l’ànec és el producte estrella.
La passió per França, els seus orígens libanesos i veneçolans del duo i el seu bagatge acadèmic i professional conformen l’âme (ànima) d’aquest espai. La Guía Michelin España 2024 destaca de la carta una crêpe de mar (pil-pil de gamba vermella de Palamós amb cruixent de crêpe), l’Arròs caldós d’ànec (arròs del Delta de l’Ebre, confit d’ànec i carxofes del Prat) i un pudding (dàtils medjool, caramel mantega salée, chantilly de tonka).
Una amistat forjada a Sant Pol de Mar
En Joey i en Pachi, alumnes del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina es van conèixer a EUHT StPOL el 2019, ràpidament van connectar i van saber que podien formar un tàndem fantàstic a la gastronomia.
I és que el fet que el campus de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar sigui relativament petit però molt internacional, fa que sigui perfecte per crear un entorn ideal per al networking, l’intercanvi d’idees i la possibilitat de desenvolupar projectes a futur que es duguin a terme.
EUHT StPOL, una escola referent en gastronomia
Amb gairebé 60 anys de trajectòria, l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar ha format moltes generacions de professionals del sector hospitality en els seus diferents àmbits. A nivell gastronòmic, actualment fins a 5 xefs ostenten estrelles Michelin, mentre que molts altres han rebut diferents reconeixements, com és el cas del restaurant Maito, del xef Mario Castrellón, reconegut com el #6 millor restaurant de Llatinoamèrica per The50Best.