L’EUHT StPOL tanca l’any amb l’Acte de Graduació, amb Carme Ruscalleda com a convidada d’honor
16 desembre, 2019El Blue Monday i el turisme: una fórmula que els relaciona
20 gener, 2020Víctor Quintillà, xef del restaurant Lluerna (Santa Coloma de Gramenet, Barcelona) amb una estrella Michelin, ha impartit una masterclass per a l’alumnat del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar ( EUHT StPOL). El seu restaurant, Lluerna, va ser dels primers de la zona de Barcelona a unir-se a la filosofia slow food.
“Vam començar amb l’slow food quan encara no era conegut”, diu Víctor Quintillà. De fet, durant la masterclass impartida amb l’alumnat del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina de l’EUHT StPOL, Quintillà ha detallat els pilars de la cuina que duen a terme al restaurant Lluerna: “Treballem directament amb productors locals, mirem molt la traçabilitat del producte”. Afavorir el consum de productes locals i estacionals, comprar directament al productor i usar productes amb certificació ecològica són alguns dels eixos que defineixen els restaurants slow food, com el Lluerna. “Som un dels històrics de la filosofia slow food a Barcelona; quan vam començar, al 2001, només hi havia un restaurant que va tancar; ara som uns 35 restaurants a Barcelona i uns 60 a Catalunya; és un moviment en auge “, apunta Quintillà.
Al 2012 el restaurant Lluerna va aconseguir la primera estrella Michelin, que han mantingut fins a dia d’avui. El seu projecte: “Fem una gastronomia d’arrels catalana, basada en els gustos tradicionals i intentem sorprendre amb la quotidianitat, fet que ens obliga a fer servir l’enginy”, explica el xef.
A la masterclass, el xef Víctor Quintillà ha presentat diferents plats que es poden degustar al restaurant Lluerna com ara escudella i carn d’olla, serviola marinada sobre escabetx de pastanaga, pèsols del maresme i el seu suflé o llebre a la Royale, el seu llom i remolatxa a la sal.
Experts i xefs amb estrella Michelin a l’equip docent del màster
Quintillà és el xef del restaurant Lluerna de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), que compta amb una estrella Michelin i dos Sols Repsol; i del bar Verat, un restaurant de tapes inaugurat el 2019 i contigu al restaurant Lluerna. La seva classe magistral forma part de les sessions impartides per experts i xefs amb estrelles Michelin per a l’alumnat que cursa el Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina de l’EUHT StPOL.
Evarist March, gastrobotànic a El Celler de Can Roca; o xefs com Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch del restaurant Disfrutar de Barcelona – 2 estrelles Michelin i número 9 de la llista de The World ‘s 50 Best Restaurants – són alguns dels xefs que participen a les sessions del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina de l’EUHT StPOL.