Els alumnes de 4t de “Grau en Gestió Hotelera i Turística” de l’EUHT StPOL lliuren el distintiu a Carlota Mateos i Isabel Llorens, fundadores de Rusticae.es, dins del marc de la “Jornada de Lideratge i Formació”
A l’acte també s’ha presentat el projecte “Museu del Turisme”, de Calella, en el 60è aniversari de l’arribada del turisme vacacional a la localitat maresmenca

 

Aquest matí s’ha celebrat la Jornada de Lideratge i Formació 2013 (JLF), un acte anual organitzat pels alumnes de 4t curs de “Grau en Gestió Hotelera i Turística” de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT STPOL). Aquest esdeveniment anual reconeix i distingeix a professionals del sector turístic espanyol emprenedors, dinàmics i valents dins del sector turístic, amb l’entrega de la “Placa EUHT StPOL al lideratge turístic” pel desenvolupament i gestió de nous projectes empresarials dins del sector.

La jornada ha premiat l’emprenedoria, constància, gust i creativitat de l’empresa Rusticae.es, un club de reserves online d’hotels exclusius, petits i amb encant. El reconeixement ha anat per les seves dues fundadores: Carlota Mateos i Isabel Llorens, impulsores i creadores del projecte. Mateos ha assistit a l’acte on ha rebut el premi, de la mà dels alumnes del Grau en Gestió Hotelera i Turística de l’EUHT StPOL, qui ha agraït el distintiu i manifestat que encara que sempre és gratificant recollir un premi, fer-ho en un moment com l’actual i de part dels futurs professionals del sector, ho fa doblement emocional.

L’esperit emprenedor, el sentit d’innovació, la constància, el treball en equip i el bon gust, han estat algunes de les competències que els estudiants de la primera promoció en graduar-se en el “Grau en Gestió Hotelera i Turística”, únic programa oficial a España amb aquesta denominació, han considerat clau a l’hora d’escollir el projecte guanyador d’enguany.

L’acte també ha volgut reconèixer la feina quant a desenvolupament turístic de l’Ajuntament de Calella, en el 60è aniversari de l’arribada del turisme vacacional a la localitat de El Maresme. La seva alcaldessa, Montserrat Candini, ha presentat també un dels seus últims projectes estrella dins del sector, un espai icònic i únic a nivell mundial: el Museu del Turisme. La creació d’un museu, pioner internacionalment, dedicat a un dels fenòmens econòmics i socials més importants de tota la nostra història: el turisme. El Museu, que presumirà de 1.300m2, comptarà amb 3 espais diferenciats i una part central on podrem conèixer la seva història, veure diverses maneres de com preparar un viatge, destacar el paper de l’hostaleria i la restauració dins del sector, conèixer l’origen del símbol del souvenir, entre d’altres.

La cloenda de l’acte ha estat realitzada pel Sr. Pere Torres, Secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, qui ha destacat el paper i treball de l’EUHT StPOL en la formació i preparació dels professionals del sector des de fa anys, amb l’objectiu d’ajudar a oferir serveis de qualitat als nostres turistes. Torres, ha remarcat el creixement del turisme internacional a Catalunya, on les dades de 2012 van augmentar versus l’any anterior: un 10% quant a nombre de visitants estrangers i un 14% en la despesa que aquests van realitzar al nostre territori. Dades que, sens dubte, ajuden a creure en aquest sector en un moment en què el context econòmic no és del tot optimista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *