Les 5 millors sèries de TV sobre hotels (reals)
24 agost, 202220 cuiners espanyols en el Top 100 de The Best Chef Awards 2022
22 setembre, 2022L’empresa de pneumàtics Michelin va treure el 1900 una guia amb consells per als primers conductors d’automòbils que es movien per França. Es regalava als tallers de cotxe i contenia mapes, instruccions de mecànica bàsica, llocs on repostar i establiments on menjar i descansar. La seva popularitat ho va canviar tot. Va passar a costar 7 francs i al cap d’uns anys s’hi van unir un grup d’inspectors amb una missió: trobar els millors establiments per menjar, classificant-los en una escala d’1, 2 i 3 estrelles:
1 estrella Michelin significa que s’hi elabora una cuina de gran finesa. Compensa aturar-se!
2 estrelles Michelin significa que té una cuina excepcional. Val la pena desviar-se!
3 estrelles Michelin vol dir que compta amb una cuina única. Justifica el viatge!
Des de sempre, la Guia Michelin ha valorat dos aspectes: el menjar en sí i l’experiència del servei. Amb el temps, han aparegut noves condecoracions per valorar els restaurants: el Bib Gourmand, el plat Michelin, l’Estrella Verda i els coberts.
El més important és el Bib Gourmand, que s’atorga en base de la relació qualitat preu del menjar -actualment a Europa, fixat en un menú inferior als 35€-. El plat Michelin distingeix només l’aspecte culinari de restaurants de qualitat que no arriben a les categories anteriors. L‘estrella verda destaca restaurants d’alta gastronomia compromesos amb el medi ambient a través de pràctiques sostenibles. I finalment, els coberts Michelin valoren únicament aspectes del confort i la qualitat de l’establiment, com ara la decoració, la disposició de la taula i el servei.
Certament, la Guia Michelin ha passat de ser poc més que un flyer informatiu a convertir-se en el principal referent sobre gastronomia del món.
Actualment, entre en el nostre ex-alumnat hi ha representades 11 estrelles Michelin, ja sigui liderant el seu propi restaurant o amb un rol rellevant dins seu:
Ramon Freixa, Xef de Ramon Freixa Madrid – 2 estrelles
Benito Gómez, Xef de Restaurante Bardal – 2 estrelles
Miquel Aldana, Xef de Tresmacarrons – 1 estrella
Joel Castanyé, Xef de La Boscana – 1 estrella
Jaume Vicens, Xef de Bens d´Avall – 1 estrella
Marta Campillo, Cap de sala a Diverxo – 3 estrelles
Sergio Sanchis, Manager a Restaurante Alejandro Serrano – 1 estrella