El rànquing, que s’equipara als premis Oscar del món de la gastronomia, ha estat elaborada per més de 1000 acadèmics de diferents parts del món.

 

Aquest dimecres s’ha desvelat en el Royal Exhibition Building de Melbourne (Austràlia) el secret millor guardat del panorama gastronòmic internacional: la llista ‘The World’s 50 Best Restaurants’.

logoEl títol a millor restaurant del món és per l’Eleven Madison Park, de Nova York (Estats Units). El Celler de Can Roca ha aconseguit el tercer lloc, el que suposa que el restaurant de Girona baixa una posició, superat per l’elbullinià Massimo Bottura (Osteria Francescana, a Módena), el número 1 fins avui.

La llista publicada avui, completa la que l’Acadèmia va donar a conèixer fa uns dies; la dels millors restaurants del 51 al 100 d’aquest 2017. Entre ells, destaca el lloc número 55 del restaurant Disfrutar (Barcelona), creat pel xef que ha visitat recentment l’EUHT StPOL, Oriol Castro. El restaurant – gestionat juntament amb els xefs Eduard Xatruch i Mateu Casañas – també ha rebut el reconeixement al “restaurant amb més potencial”.

D’altres establiments espanyols figuren a la llista: en el lloc 56, el restaurant Nerua; al 77, Martín Berasategui. El restaurant de Quique Dacosta segueix a la llista tot i que ha baixat de la posició 49 a la 62.

Entre els guardons ja divulgats, es troba el premi a la trajectòria, que ha estat pel britànic Heston Blumenthal, titular dels restaurants The Fat Duck, a la localitat britànica de Bray i Dinner a Londres, i divulgador de diverses series documentals.

 

Descobreix aquí la llista sencera dels ‘The World’s 50 Best Restaurants’

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *