El Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya 2022 ja té guanyadora
17 febrer, 2022Young Hoteliers Summit 2022: Alumnes de l’EUHT StPOL guanyen el repte “Com atraure i retenir el talent en l’hoteleria?”
10 març, 2022La ciutat de Sant Sebastià (País Basc) va acollir ahir 28 de febrer la gala anual de lliurament dels Sols Repsol que reconeixen la tasca de xefs i restaurants d’Espanya i Portugal. Saps què són i quins restaurants llueixen aquest segell el 2022? T’ho expliquem a les següents línies.
Sols Repsol: Què són?
Els Sols Repsol són les distincions que es concedeixen als millors restaurants i cuiners d’Espanya i Portugal. En altres paraules, són com la versió espanyola de les estrelles Michelin. Es divideixen en tres categories:
- 3 Sols: distingeixen els millors restaurants de l´any.
- 2 Sols: Garanteixen una qualitat excel·lent en cuina i servei.
- 1 Sol: reconeixen restaurants amb una cuina de gran qualitat i varietat suficient.
Els nous Sols Repsol
Aquest any, la Guia Repsol ha distingit un total de 97 restaurants nous: 2 amb tres Sols, 12 amb dos Sols i 83 amb un Sol Repsol.
Els restaurants ‘Iván Cerdeño’ (Toledo) i ‘El Racó de Joan Carles’ (Tenerife) són les noves incorporacions a la màxima categoria: els 3 Sols de la Guia Repsol 2022.
Entre els dotze nous restaurants que han aconseguit els 2 Sols hi figura el xef Xavier Pellicer –antic alumne de l’EUHT StPOL – amb el seu restaurant homòleg a Barcelona.
En total, la Guia Repsol 2022 d’Espanya i Portugal compta amb 42 restaurants a la màxima categoria, 155 establiments reconeguts amb 2 Sols i 469 amb 1 Sol Repsol.
Sol sostenible
Les estrelles Michelin compten amb l’estrella verda per reconèixer els restaurants compromesos amb la sostenibilitat. La Guia Repsol compta, en el seu cas, amb els Sols Sostenibles que valoren aspectes com el consum eficient d’energia, l’ús d’energies renovables, la digitalització i la formació o l’aprofitament i ús de productes amb garantia d’origen i autoproducció.
En aquesta edició, s’han lliurat a quatre restaurants: Coque a Madrid, Monastrella Alicante, Raíces a Talavera de la Reina i Kofradia a Sant Sebastià.
StPOL Alumni i la Guia Repsol
El que ens fa més il·lusió explicar és que antics alumnes de l’EUHT StPOL estan al capdavant de diferents restaurants d’Espanya reconeguts amb Sols de la gastronomía. Així, a les 7 estrelles Michelin que el 2022 ostenten xefs que van estudiar a l’EUHT StPOL, se li afegeixen múltiples Sols Repsol. Alguns d’ells, i només per posar-ne alguns exemples, són:
3 Sols:
- Restaurante Ramón Freixa (Madrid) – Xef Ramon Freixa
2 Sols:
- Restaurant Xavier Pellicer (Barcelona) – Xef Xavier Pellicer
- Restaurant Bardal (Ronda) – Xef Benito Gómez
- Restaurnt La Boscana (Bellvís) – Xef Joel Castanyé
- Restaurant Béns d’Avall (Sóller) – Xef Jaume Vicens
1 Sol:
- Restaurant Tresmacarrons (El Masnou)– Xef Miquel Aldana
- Restaurant Alejandro (Roquetas de Mar)– Xef Alejandro Sánchez
- Restaurant El Club Allard (Madrid)– Xef José Carlos Fuentes
- Tram-Tram (Barcelona) – Xef Isidre Solé
A tots ells i a tots els guardonats per la Guia Repsol 2022, moltes felicitats!