Estudiar a l’estranger: un impuls a la teva carrera en hoteleria i turisme
28 agost, 2020Tot a punt per a l’inici del nou curs acadèmic 2020/2021
24 setembre, 2020El restaurant Disfrutar Barcelona, dels xefs Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas és el #1 d’Espanya a la llista The Best Chef Awards 2020, en què que ocupa el 4t lloc. El segueixen, en 5a i 6a posició, els xefs Joan Roca i David Muñoz. A la llista dels millors xefs del món, encapçalada per René Redzepi, Espanya ha obtingut el millor resultat amb 15 xefs entre els 100 millors.
La virtualitat ha arribat també a la gala The Best Chef Awards 2020, que premia els millors xefs del món a partir de les votacions dels professionals del sector gastronòmic. L’actual edició de la llista, celebrada el passat 23 setembre, ha nomenat com a millor xef del món a René Redzepi (Dinamarca); seguit al podi per Björn Frantzen (Suècia) – que l’any passat liderava la llista – i, en tercer lloc, pel xef Dan Barber (EUA).
Els xefs del restaurant Disfrutar Barcelona, Oriol Castro, Eduard Xatruc i Mateu Casañas, han estat considerats per la llista com els millors d’Espanya i ocupen el 4t lloc al Top 100; seguits pels xefs Joan Roca d’El Celler de Can Roca (Girona) i David Muñoz, del Restaurant Diverxo (Madrid).
15 xefs espanyols en el Top 100
De fet, la llista de millors xefs del món compta en aquesta edició amb 15 xefs espanyols; entre els quals hi ha Aitor Zabala (#8), Eneko Atxa (#17), Paco Morales (#29), Albert Adrià (#30), Martin Berasategui (#37), Andoni Luis Aduriz (#45), Quique Dacosta (#54), Paco Roncero (#71), Ricardo Camarena (#76), Toni Romero (#83), Elena Arzak (#85) i Oliver Peña (#92). D’aquesta manera, Espanya es converteix en el país amb millor resultat al Top 100 dels millors xefs del món.
A més a més del Top 100, la gala The Best Chefs Awards també va entregar altres guardons, com el de millor xef pastisser que va ser per a Xavi Donnay, del restaurant Lasarte (Barcelona).
Els millors xefs del món, a l’EUHT StPOL
Segurament, alumnes de diferents promocions de l’EUHT StPOL recordaran haver compartit aprenentatge amb xefs que avui són considerats els millors del món.
Per exemple, Oriol Castro, exBulli i un dels tres xefs del restaurant Disfrutar, ha impartit en més d’una ocasió una masterclass amb l’alumnat del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina; la més recent en format virtual degut al Covid-19. A la masterclass, Oriol Castro ha estat acompanyat, en diverses ocasions, per Oscar Mayer, antic alumne de l’EUHT StPOL i actual cap de cuina d’aquest restaurant barceloní amb dues estrelles Michelin.
Coneix aquí el seu testimoni:
Els xefs del restaurant Disfrutar no són els únics que mantenen un punt de connexió amb l’EUHT StPOL. René Redzepi, Joan Roca, Mauro Colagreco, Massimo Bottura, Albert Adrià, Quique Dacosta, Martin Berasategui o Andoni Luis Aduriz, que figuren entre els millors xefs del món, han presidit anteriors edicions del Concurs de Cuina Jove de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar i/o han participat en esdeveniments que s’han celebrat a les instal·lacions de l’EUHT StPOL.
Des de l’EUHT StPOL felicitem a tots els xefs guardonats i els agraïm la seva presència i col·laboració amb el nostre centre.