Arriba la Jornada Universitària de Gastronomia d’EUHT StPOL
8 gener, 2024Albert Sastregener, presidirà el 36è Concurs de Cuina Jove de Catalunya
23 gener, 2024Es tracta d´un acte d´inserció laboral per a l´alumnat de tots els programes d´EUHT StPOL que tindrà lloc el 7 i 8 de febrer a les instal·lacions de l´Hotel-Escola de Sant Pol de Mar. A més de les cadenes hoteleres internacionals habituals, aquest any participen per primera vegada fins a 5 noves empreses: LVMH, Do&Co, Telefèric Barcelona, Room Service Company i Leonardo Hotels.
Al matí, els gairebé 70 alumnes que hi participen assisteixen a les xerrades de presentació d’empresa. Aquesta és una ocasió per conèixer de primera mà la cultura corporativa de les empreses que els entrevisteran. Prèviament, aquestes han seleccionat el perfil dels alumnes que més s’adapten a les seves necessitats, però les sessions de presentació són també una oportunitat per conèixer-se entre candidats i reclutadors. És a la tarda, quan els representants de recursos humans per fer entrevistes personals. Al cap d’unes setmanes, després d’analitzar les dades, les empreses enviaran les ofertes als candidats escollits.
Les 13 cadenes hoteleres participants són: Mandarin Oriental Hotel Group (Hong Kong), Barceló Hotel Group, Iberostar Hotels & Resorts, Real Hotels & Resorts, H10 Hotels, Melià Hotels International, Minor Hotels (Tailàndia), Six Senses Hotels Resorts and Spas (Tailàndia), Palladium Hotel Group, Leonardo Hotels (Alemanya), Smart Room Company, Do&Co (Àustria) i Telefèric Barcelona. A més, encara que de manera no presencial, altres cadenes com Marriott International (USA), Four Seasons (Canada) o LVMH (França), entre d’altres, seleccionaran alguns dels candidats per a entrevistes.
Cada estudiant sortirà amb diferents ofertes de pràctiques i plans de carrera, entre les quals podrà triar la destinació professional. Per exemple, a l’anterior edició, les JDP es van tancar amb més de 700 entrevistes a gairebé 90 alumnes d’últim curs del Grau universitari en Gestió Hotelera i Turística, el Cicle Formatiu Gastronomia i Restauració i els màsters en Direcció Hotelera i en Arts Culinàries i Direcció de Cuina. De mitjana, cada estudiant va tenir 8 entrevistes, i en el cas dels estudiants de grau, la mitjana va superar les 13 entrevistes per candidat.
Empreses que hi participen per primera vegada
L’edició del 2024 comptarà amb diverses novetats. El grup francès LVMH (Louis Vuitton Moët Henesis) és l’únic grup empresarial present a tots els grans sectors del mercat del luxe: vins i begudes espirituoses, moda, perfumeria, rellotgeria i retail selecte. Al sector hoteler és propietari de les marques de luxe Belmond i Cheval Blanc. D’altra banda, Do&Co s’ha erigit com una de les companyies de càtering més importants del món, oferint els seus serveis a restaurants, lounges i hotels; a esdeveniments internacionals de primer ordre com a campionats de F1 o de tennis ATP; ia companyies aèries de bandera amb serveis Premium. Telefèric Barcelona és una cadena de restaurants de cuina mediterrània amb una forta implantació a Califòrnia amb quatre establiments, i a Catalunya. Smart Rooms Company és una empresa espanyola que es fonamenta en la gestió d’allotjaments, ideem i gestionem propostes d’espais que no només ofereixen l’oportunitat de dormir sinó que evolucionen el concepte amb l’objectiu d’oferir experiències i vivències úniques i personals. Finalment, Leonardo Hotels és una cadena berlinesa que compta amb més de 160 establiments a Europa i Israel especialitzada en hotels urbans i de negocis.
Més recursos per a la inserció al mercat laboral
Les JDP són una fórmula eficaç i eficient per facilitar la incorporació dels nous titulats a empreses d’hoteleria i restauració, però no són l’únic mitjà d’inserció al mercat laboral per a l’alumnat d’EUHT StPOL. I és que durant el curs altres cadenes hoteleres i grups de restauració d’abast internacional acudeixen al nostre campus per entrevistar els alumnes amb l’objectiu d’oferir-los un lloc dins dels seus equips.
EUHT StPOL ha teixit una àmplia xarxa de contactes al sector de l’hoteleria, gastronomia i restauració: des de cadenes hoteleres fins a hotels i restaurants independents considerats, molts d’ells, com els millors del seu àmbit a nivell nacional i internacional. De fet, Antics Alumnes d’EUHT StPOL són avui directors o caps de departament d’empreses hoteleres d’arreu del món, tant a nivell d’establiments com de corporatiu.
Per aquests i altres motius, EUHT StPOL ha estat considerada la #1 universitat d’Hoteleria i Turisme d’Espanya i #14 al món segons QS World University Ranking 2023.