5 hotels espanyols s’estrenen amb 3 Claus Michelin
29 abril, 2024Un altre restaurant ‘made in Sant Pol’ a la Guia Michelin
20 maig, 2024A pocs quilòmetres de Barcelona, l´Escola Universitària d´Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPOL) no és només un lloc d´aprenentatge; és també una porta d’entrada a la industria hotelera i gastronòmica del país i internacional. Entre Girona i Barcelona, està immersa en una zona amb un patrimoni culinari abastament reconegut i una indústria turística àmpliament desenvolupada. És per això que l’EUHT StPOL ofereix als seus estudiants una mirada per dins d’algunes de les empreses més importants del sector. Tots els programes acadèmics d’EUHT StPOL no només es basen en la idea de l’aprendre fent’, sinó que a més a més, les assignatures inclouen una àmplia varietat d’excursions i visites professionals a diferents agents. Des de restaurants amb estrella Michelin i hotels de 5 estrelles fins a proveïdors de productes de cuina, cellers vinícoles o centres de distribució d’aliments. Tot plegat, és una suma de coneixements que ofereix a l’estudiant una visió global de com funciona el sector.
Proveïdors d’equipaments i aliments
Comprendre la columna vertebral de la indústria hotelera comença per conèixer les eines del comerç. Els estudiants tenen l’oportunitat de visitar proveïdors d’equipaments líders, obtenint informació sobre els darrers avenços tecnològics i com es poden aprofitar per millorar les experiències dels clients. Per a aquells estudiants que desitgen iniciar el seu propi negoci culinari, fer una ullada més enllà de les cuines del nostre campus és clau per aprofundir en les possibilitats dels seus futurs projectes professionals. Per exemple, a Friolisa pots descobrir de primera mà la cadena alimentària dels aliments elaborats bàsics i les seves aplicacions. En una altra sortida obligada, a l’empresa d’equipaments hotelers i culinaris Complet, com a estudiant descobreixes les darreres novetats en electrodomèstics, mobiliari i instal·lacions per a buffet i cuines professionals.
Restaurants amb estrella Michelin
L’estrella Michelin, símbol d’excel·lència culinària, és a l’abast dels estudiants que coneixen el funcionament intern d’alguns dels restaurants més ben valorats de Barcelona i Girona. Conèixer les cuines i els menjadors et permet ser testimoni de la meticulosa atenció al detall, la passió i la creativitat que defineixen els millors xefs i restauradors del món. Aquesta experiència de primera mà no només et pot inspirar en els teus projectes, sinó que també t’ofereix una finestra sobre el que és l’exigència professional en la gastronomia. Les visites a El Celler de Can Roca***, Sant Pau*** o Via Veneto* han estat recurrents per als nostres alumnes del Màster en Arts Culinàries, Innovació i Direcció de Cuina.
Hotels de 5 estrelles
Imagina’t poder caminar pels passadissos dels hotels Intercontinental Barcelona, Majestic Barcelona, Arts Barcelona o l’Atzavara , on el luxe s’uneix a un servei impecable, i després passar a veure tot el que passa entre vestidors a les seves cuines, sales de processos, oficines, etc. Aquestes visites a hotels de cinc estrelles t’ofereixen una idea del que és mantenir alts estàndards en la indústria hotelera de luxe: des del tracte amb els clients fins a les operacions logístiques que el públic general mai veu. L’experiència és molt valuosa si aspires a desenvolupar una carrera en administració hotelera, ja que ofereix una visió clara del que es necessita per sobresortir als nivells superiors de l’hoteleria. A més, gràcies a l’àmplia xarxa professional d’EUHT StPOL, les visites acostumen a ser guiades per antics alumnes que actualment ocupen llocs directius en aquests hotels.
Centres de distribució i producció
També es realitzen excursions variades a una sèrie d’agents del sector, com la cerveseria Montseny, l’espai gastronòmic El Nacional Barcelona o els cellers de vi Alta Alella. Tots ells enllacen la cadena que va des de la producció agrícola fins que el producte arriba a la taula, i et fa una idea de la importància de disposar d’ingredients de qualitat a l’oferta gastronòmica. Els estudiants aprenen sobre el recorregut dels productes, destacant-ne el paper dels centres de distribució i els productors locals, agents clau en el sosteniment de la indústria hotelera d’aliments i begudes. Aquestes visites permeten conèixer no sols el sector de l’hostaleria sinó també la gestió empresarial i la logística. Per exemple, algunes de les habilitats adquirides durant el Grau en Direcció d’Empreses Hoteleres i Gastronòmiques permeten als estudiants explorar trajectòries professionals en centres logístics, com ara el major hub de distribució de Coca-Cola Europacific o Mercabarna. Aquest últim és, ni més ni menys, que el mercat majorista més gran de productes frescos d’Europa amb més de 600 empreses especialitzades en la distribució, elaboració, importació i exportació de productes alimentaris.
Fires internacionals
Participar a fires de primer nivell del sector com el Fòrum Gastronòmic i Alimentària obre una finestra a les darreres tendències, productes i innovacions del món de la gastronomia. Per als nostres estudiants, aquests esdeveniments no només són oportunitats d’aprenentatge: són una oportunitat per establir contactes amb professionals, comprendre la dinàmica del mercat i visualitzar els seus rols futurs dins de la configuració general de la indústria.
Aquestes visites professionals connecten els estudiants amb la realitat de la professió, proporcionant una base sòlida per a una carrera amb èxit en el dinàmic món de l’hoteleria i el turisme. Aquestes experiències no sols són un suport per preparar-te, sinó que també donen eines per aprofundir en la recerca i trobar l’excel·lència.