Des de 1980, i sense interrupció, l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar organitza la Jornada Universitària de Gastronomia (antigues Jornades Gastronòmiques del Maresme) i, des de 1987, el Concurs de Cuina Jove de Catalunya. Es tracta de l’acte acadèmic gastronòmic i del concurs de cuina més antics que se celebren a Catalunya ininterrompudament.
Aquest any l’esdeveniment tindrà lloc el proper dia 8 d’abril a les instal·lacions d’EUHT StPOL i comptarà amb la presència de Massimo Bottura, qui presidirà el jurat del concurs. Bottura és xef executiu del restaurant Osteria Francescana a Mòdena (Itàlia), considerat el cinquè millor restaurant de tot el món actualment, segons el prestigiós rànquing dels 50 millors restaurants del món S.Pellegrino & Acqua Panna.
El concepte d’inspiració de totes les creacions i la temàtica del concurs d’aquesta edició és “Cuina creativa, saludable i amb sabor” és a dir, plats de cuina d’avantguarda, gustosa i concordants als estàndards d’una dieta saludable. El concurs està obert a totes les persones, estudiants o professionals de la cuina, que no hagin complert 25 anys el dia 8 d’abril de 2013 i tenen temps de presentar les seves propostes fins al dia 18 de març.
El jurat d’aquest any està compost per grans personalitats del sector gastronòmic: Massimo Bottura, (President del Jurat i Xef executiu del restaurant Osteria Francescana -3 Estrelles Michelin), Ramon Serra (President del Consell de Direcció d’EUHT StPOL), Joan Ras (President de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia), Pau Arenós (Periodista gastronòmic i Redactor Cap d’El Periódico de Catalunya), Josep Vilella (Gastrònom i membre del grup “5 a taula” de La Vanguardia) i Jaume Cot (Redactor Cap de la revista Saber i Sabor, Grup Vilbo).
Tots ells seran els encarregats de puntuar i atorgar els 5 premis del concurs: Premi Absolut, Premi a la Destresa i Millor Tècnica d’Elaboració, Premi a la Imaginació i Creativitat, Premi a la Millor Presentació i Premi a la Millor Aplicació de la Temàtica del Concurs.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *