
GRAU UNIVERSITARI EN GESTIÓ HOTELERA I TURÍSTICA (UdG)
INFORMA-TE’N SENSE COMPROMÍS
El Grau Universitari en Gestió Hotelera i Turística té 2 mencions:
- Direcció Hotelera Internacional.
- Direcció de Gastronomia, Restauració i Esdeveniments.
Durada: 4 anys
Idioma d’impartició: Castellà i Anglès
Horaris: Jornada completa que combina teoria amb pràctica a l’Hotel-Escola
Grau en Gestió Hotelera i Turística per la Universitat de Girona.
Requisits d’accés:
- Batxillerat. Accés: proves d’accés a la universitat (PAU), fase general. Admissió: ponderació de les matèries de modalitat examinades a les PAU vinculades a la branca de coneixement de Ciències Socials i Jurídiques.
- Cicles formatius de grau superior (CFGS). Accés: tots els CFGS. Admissió: ponderació de les matèries de modalitat examinades a les PAU vinculades a la branca de coneixement de Ciències Socials i Jurídiques.
- Més grans de 25 anys. Opció preferent de la prova d’accés superada: Ciències Socials i Jurídiques.
- Més grans de 40 anys. Valoració de l’experiència professional relacionada amb la titulació de grau a la qual es vol accedir i resultat d’apte/a a l’entrevista.
- Més grans de 45 anys. Prova d’accés superada i amb resultat d’apte/a a l’entrevista.
- Altres tipus especials d’accés reconeguts per la normativa vigent.
- Realitzar la sol·licitud d’informació del programa d’estudis universitari desitjat
- Realitzar una entrevista personal amb un dels membres del nostre Consell Directiu
- Sol·licitar el formulari d’admissió
- Realitzar el pagament de la matrícula
- Entregar el formulari d’admissió complimentat, a més de tota la informació sol·licitada. Els documents han de ser vigents originals i compulsats pels òrgans pertinents.
- Realitzar la preinscripció oficial establerta per la Generalitat de Catalunya.
- El Departament d’Admissions s’encarregarà d’informar degudament sobre els requeriments necessaris per accedir al Grau en Gestió Hotelera i Turística i assessorar sobre tots els tràmits d’inscripció.
El pla d’estudis inclou classes teòriques, classes pràctiques i visites professionals a hotels, restaurants, cellers i centres d’investigació entre d’altres. A més a més, els estudiants de la nostra escola d’hostaleria podran participar a cursos d’esiu, aixó com gaudir de beques com el programa Erasmus.
Primer curs
Duración | Código | Título | Créditos | Tipo | ||
| ||||||
1r semestre | 3153G01089 | Dimensión económica del mercado turístico | 6 ECTS | Básica | ||
1r semestre | 3153G01090 | Dimensión sociocultural del turismo | 6 ECTS | Básica | ||
1r semestre | 3153G01091 | Dimensión territorial del turismo | 6 ECTS | Básica | ||
1r semestre | 3153G01092 | Dimensión jurídica del turismo | 6 ECTS | Básica | ||
| ||||||
2º semestre | 3153G01093 | Técnicas cuantitativas y cualitativas de análisis turístico | 6 ECTS | Básica | ||
2º semestre | 3153G01094 | Técnicas informáticas y comunicativas | 6 ECTS | Básica | ||
Anual | 3153G01095 | English B-2 | 6 ECTS | Básica | ||
Operaciones de alojamiento y restauración - 18 ECTS | ||||||
Anual | 3153G01096 | Introducción al turismo y hostelería | 6 ECTS | Básica | ||
2º semestre | 3153G01097 | Operaciones de Food & Beverage | 6 ECTS | Obligatoria | ||
2º semestre | 3153G01098 | Operaciones de Front & Back Office | 6 ECTS | Obligatoria |
Duración | Código | Título | Créditos | Tipo | ||
| ||||||
1r semestre | 3153G01099 | Contabilidad financiera | 6 ECTS | Básica | ||
1r semestre | 3153G01100 | Organización y gestión de empresas | 6 ECTS | Básica | ||
1r semestre | 3153G01101 | Márqueting | 6 ECTS | Básica | ||
| ||||||
Anual | 3153G01102 | English C-1 | 6 ECTS | Obligatoria | ||
Anual | 3153G01135 | Segundo idioma extrangero básico (alemaán) | 6 ECTS | Obligatoria | ||
Anual | 3153G01136 | Segundo idioma extrangero básico (francés) | 6 ECTS | Obligatoria | ||
Gastronomía y restauración - 18 ECTS | ||||||
2º semestre | 3153G01104 | Tecnología de los alimentos | 6 ECTS | Obligatoria | ||
2º semestre | 3153G01105 | Cultura gastronómica | 6 ECTS | Obligatoria | ||
1r semestre | 3153G01106 | Gestión de procesos de Food & Beverage | 6 ECTS | Obligatoria | ||
Gestión del turismo - 12 ECTS | ||||||
2º semestre | 3153G01107 | Gestión de destinos turísticos | 6 ECTS | Obligatoria | ||
2º semestre | 3153G01108 | Sistemas de intermediación turística | 6 ECTS | Obligatoria |
Duración | Código | Título | Créditos | Tipo |
Gestión de Hoteles y Restaurantes - 24 ECTS | ||||
1r semestre | 3153G01109 | Administración y control de Food & Beverage | 4 ECTS | Obligatoria |
1r semestre | 3153G01110 | Administración y control de alojamientos | 4 ECTS | Obligatoria |
1r semestre | 3153G01111 | Gestión de compras y aprovisionamiento | 4 ECTS | Obligatoria |
1r semestre | 3153G01112 | Revenue & Yield Management | 4 ECTS | Obligatoria |
1r semestre | 3153G01113 | Hospitality Human Resources Management | 4 ECTS | Obligatoria |
1r semestre | 3153G01114 | Managerial Accounting and Finance | 4 ECTS | Obligatoria |
Idioma profesional turístico - 12 ECTS | ||||
2º semestre | 3153G01115 | Professional Tourism English | 6 ECTS | Obligatoria |
2º semestre | 3153G01116 | Segundo idioma profesional turístico | 6 ECTS | Obligatoria |
Practicum - 24 ECTS | ||||
2º semestre | 3153G01117 | Prácticas de empresa | 24 ECTS | Obligatoria |
Duración | Código | Título | Créditos | Tipo |
Estrategias de empresa - 12 ECTS | ||||
1r semestre | 3153G01118 | Hospitality Strategic Management | 4 ECTS | Obligatoria |
1r semestre | 3153G01119 | Commercial Strategies | 4 ECTS | Obligatoria |
1r semestre | 3153G01120 | Relaciones públicas y comunicación | 4 ECTS | Obligatoria |
Optativas - 24 ECTS | ||||
1r semestre | 3153G01121 | Calidad, mediaombiente y sostenibilidad | 6 ECTS | Optativa |
1r semestre | 3153G01122 | Legislación hotelera y laboral | 6 ECTS | Optativa |
1r semestre | 3153G01123 | Psicomorfología aplicada a la empresa de servicios | 6 ECTS | Optativa |
1r semestre | 3153G01124 | Tercer Idioma B1 | 6 ECTS | Optativa |
2º semestre | 3153G01125 | Tercer Idioma profesional turístico | 6 ECTS | Optativa |
2º semestre | 3153G01126 | Responsabilidad social corporativa | 6 ECTS | Optativa |
2º semestre | 3153G01127 | Tipología y gestión de empresas de cátering, colectividades y servicios generales hospitalarios | 6 ECTS | Optativa |
2º semestre | 3153G01128 | Hospitality Franchising Systems | 6 ECTS | Optativa |
2º semestre | 3153G01129 | Public Events Planning and Management | 6 ECTS | Optativa |
2º semestre | 3153G01130 | Arquitectura y mantenimiento de establecimientos de hostelería | 6 ECTS | Optativa |
2º semestre | 3153G01131 | Gestión de la multiculturalidad | 6 ECTS | Optativa |
2º semestre | 3153G01132 | Nuevas tecnologías culinarias | 6 ECTS | Optativa |
Inglés profesional hotelero - 6 ECTS | ||||
Anual | 3153G01133 | Professional English for the Hospitality Industry | 6 ECTS | Obligatoria |
Trabajo de fin de grado - 12 ECTS | ||||
2º semestre | 3153G01134 | Trabajo de Final de Grado | 12 ECTS | Obligatoria |
CURS 2018-19
- 1 d’octubre de 2018 – Inici activitats 1r GGHT a les 10:30h
- 2 d’octubre de 2018 – Inici activitats 4rt GGHT a les 09:00h
- 2 d’octubre de 2018 – Inici activitats 4º GGHT a les 09:00h
- 12 d’octubre de 2018 – Festiu El Pilar
- 1 i 2 de novembre de 2018 – Pont de Tots Sants
- 6, 7, 8 de desembre de 2018 – Festius Constitució i Immaculada
- 14 de desembre de 2018 – Acte de Graduació del curs 2017– 18
- 22 de desembre de 2018 – Inici vacances de Nadal
- 7 de gener 2019 – Inici classes 2n trimestre
- Del 14 de gener a l’1 de febrer de 2019 – Exàmens 1r semestre de GGHT
- 4 de febrer de 2019 – Inici activitats 2n semestre de GGHT
- 5 i 6 de febrer de 2019 – Jornades de Desenvolupament Professional (3r TGR, 4rt GGHT, Màsters)
- 15 de febrer de 2019 – Semifinal Concurs Cocteleria Jove de Catalunya
- 21 de febrer de 2019 – Final Concurs Cocteleria Jove de Catalunya
- Del 25 de març al 12 d’abril de 2019 – Dies alterns i exàmens 2n semestre 3r GGHT
- 8 al 12 d’abril 2019 – Viatge d’estudis de 4rt de GGHT
- 13 d’abril de 2019 – Vacances de Setmana Santa
- 23 d’abril de 2019 – Inici classes després de Setmana Santa
- 1 de maig de 2019 – Festiu dia del treballador
- Del 13 de maig al 31 de maig de 2019 – Dies alterns i exàmens 2on Semestre 1r, 2on i 4rt de GGHT
- 1 de juny de 2019 – Inici període pràctiques d’estiu
- *Concurs de Cuina Jove de Catalunya, Jornada universitària de Gastronomia, data per determinar. *
- Professorat d’operacions, tant a nivell teòric com pràctic.
- Doctors experts i professors d’universitats internacionals amb les que EUHT StPOL col·labora habitualment.
- Professionals del sector: consultors i directius d’hotels i restaurants i xefs de prestigi internacional.
- ALVAREZ VALDES, JESÚS, Doctor
- ANTIGA COMAS, CAROLINA
- ARNALOT I SERRA, RAMÓN
- BANCELLS BROSSA, JAUME
- BANEGAS LÓPEZ, RAMON AGUSTIN, Doctor
- BARRI SEGON, JORDI
- BARRIOCANAL LOZANO, CARLOS ALFREDO, Doctor
- BERTI, GABRIELA INÉS, Doctora
- BROUWER, IRIS
- CANALETA SAFONT, MARIA EVA, Doctora
- CODO PLÀ, LUIS
- DODD, DIANE, Doctora
- DOMINGO RIERA, MARIA ROSA
- GAUNTLETT, DEBORAH ANNE
- GÓMEZ LÓPEZ, FERNANDO, Doctor
- GÓMEZ MARGIOTTA, FERNANDO
- HARO VILA, JUAN
- HUERTAS, CHRISTINE
- LLOBET MONCLUS, ANA, Doctora
- MAIMÍ POU, BENET, Doctor
- MICHELENA UGALDEBERE, ANGEL MARIA
- MOLINA VILLAR, JUAN JOSÉ, Doctor
- MONTOLIU I PASTOR, ANTONI
- NAFA DE VARESE, MARY MABEL
- NOGUER JUNCA, ESTER, Doctora
- OLLER NOGUES, JORGE, Doctor
- PUERMA RODRIGUEZ, EVA MARIA, Doctora
- RESINGER, HILDEGARD, Doctora
- SALA CASTELLS, JOSEP, Doctor
- SALA FONT, JORGE
- SAN EUGENIO VELA, JORDI DE, Doctor
- SCHUBERT, ULRICH
- VENTOLA MALLART, LOURDES, Doctora
- VILA FERNANDEZ-SANTACRUZ, ANTONIO, Doctor
- VIVES GARCIA, MIQUEL
- WOOD, ELEANOR MARGARET
EUHT StPOL disposa d’un Fons d’Ajuda a l’estudi per cursar estudis universitaris al seu centre. El seu objectiu és facilitar l’accés als programes educatius a aquells candidats que, per raons econòmiques, tinguin dificultats per a matricular-se. Aquestes s’adjudiquen en mode de percentatge del total del coste básico o académico del curso hasta un 50% basant-se en l’historial acadèmic i el nivell adquisitiu del candidat i dels que financen els seus estudis.
Beneficiaris beques Grup Serhs:
La quantitat màxima de l’ajuda sumada a la Beca Serhs no superarà el 50% de l’import acadèmic o bàsic.
No beneficiaris beques Grup Serhs:
La quantitat màxima a rebre és el 50% de l’import acadèmic o bàsic.
Algunes entitats públiques ofereixen altres ajudes:
Beca MAE-AECI (per estudiants no membres de la Unió Europea)
Beca Conpeht
Finançament:
Existeix un acord amb diferents entitats financeres per a obtenir un finançament especial per als alumnes d’EUHT StPOL:
La beca ERASMUS, que és aplicable al Grau en Gestió Hotelera i Turística, ens aporta un important valor personal, però també social, essent reconegut com un element important per fomentar la cohesió i coneixement de la Unió Europea entre la població jove. D’aquesta forma es creen llaços d’amistat transfronterers, tot posseint una clara consciència ciutadana europea.
Consulta aquí les possibilitats de convenis Erasmus que EUHT StPOL ofereix
- Direcció Hotelera Internacional: Director d’Hotel, consultor hoteler, direcció departamental, direcció de serveis corporatius, emprenedor hoteler, gestió hotelera.
- Direcció de Restauració i Esdeveniments: Director de restaurant, director de Food & Beverage, director d’empresa d’esdeveniments, director d’empreses de càtering, emprenedor en restauració.
- Gastronomia i Direcció de Cuina: assessor gastronòmic, xef executiu, emprenedor gastronòmic.
- Memòria original verificada del Grau en Gestió Hotelera i Turística de l’EUHT StPOL (UdG). Memòria
- Informes de verificació i modificació del Grau en Gestió Hotelera i Turística de l’EUHT StPOL (UdG). Informe
- Informes de seguiment
- Documentació referida a la coordinació de l’activitat docent:
- Guia de l’Alumne del Grau en Gestió Hotelera i Turística
TESTIMONIS

Aixa Arún
Directora de calidad y desarrollo de RRHH. H10 HOTELS. Promoción 1998.
“Els meus companys i jo coincidim: els alumnes de Sant Pol són garantia de professionalitat. La combinació teòrico-pràctica d’Hotel-Escola prepara als futurs líders hotelers ensenyant la realitat del sector en la mobilitat internacional com part del seu desenvolupament directiu”.

Enrique Aranda
General Manager at Hilton Diagonal Mar Barcelona. Class of 2002
"L’après a Sant Pol, els seus coneixements i experiències, et fan brillar amb llum pròpia i aconseguir ràpidament les posicions que vulguis amb el límit que tu decideixes com únic límit professional".

Bruno Hallé
Soci Director de Magma Hospitality Consulting. Barcelona. Promoció 1991.
"Vaig triar EUHT StPOL per ser una escola reconeguda i per la formació pràctica que ofereix. L’escola em va aportar la base del coneixement de l’hostaleria, a més de la vessant pràctica de negocis i relacions amb antics alumnes".

Julie Frank.
Digital Field Marketing Manager Nothern Spain. Starwood Hotels and Resorts Worldwide. Promoció 2010.
"Gestionar la confiança i el prestigi d’una marca com la de Sant Pol és una carrera de fons del qual només arriben aquells que realitzen un treball seriós i de rigor."