Tècnic en Gastronomia i Restauració
INFORMA-TE’N SENSE COMPROMÍS

El programa de Tècnic en Gastronomia i Restauració és un Cicle Formatiu de Grau Mitjà de doble titulació autoritzat per la Generalitat de Catalunya.
El Tècnic en Gastronomia contempla les dues especialitats:
- Cuina i Gastronomia
- Serveis de Restauració
Durada: 3 anys
Idioma d’impartició: Castellà.
Horaris: Jornada completa que combina teoria amb la pràctica a l’Hotel-Escola.
Les sortides professionals del Tècnic en Gastronomia i Restauració ofereix una forta polivalència dins del sector de la gastronomia i restauració:
- Gastronomia: Xef, Cap de partida, Cap de pastisseria, Reboster, etc.
- Serveis de Restauració: Maître, Responsable de restaurant, Responsable de barra, Sumiller, etc.
El pla d’estudis inclou classes teòriques, classes pràctiques i visites professionals a hotels, restaurants, cellers, centres d’investigació, etc.
Entre els tres cursos el pla docent consta de 2.872 hores:
- Seguretat, higiene i protecció mediambiental a l’hoteleria.
- Processos de pastisseria i rebosteria
- Ofertes gastronòmiques.
- Pre-elaboració i conservació d’aliments.
- Tècniques culinàries.
- Postres en restauració
- Operacions al restaurant.
- Operacions al bar i cafeteria.
- Servei de bar i cafeteria
- Servei de vins.
- Servei de restaurant i esdeveniments especials.
- Productes culinaris.
- Tècniques de comunicació a la restauració.
- Anglès professional pel servei de restaurant.
- Francès.
- Formació i orientació laboral.
- Empresa i iniciativa emprenedora.
- Síntesi.
- Formació a centres de treball
Durant el curs: Pràctiques diàries a les instal·lacions de l’Hotel-Escola. Aquestes són rotatives entre el Servei de Bar, Cuina i Sala de Restaurant.
Mesos d’estiu: Cada estiu la titulació inclou dos mesos de pràctiques professionals al sector. Al primer any es realitzen a les pròpies instal·lacions de l’Hotel-Escola i és en finalitzar el segon curs i tercer que les pràctiques són a grups hotelers i de restauració externs a l’escola.
L’escola s’encarrega d’aconseguir pràctiques personalitzades per als alumnes, depenent de la seva especialitat, tant a nivell nacional com internacional.
- Diploma de Tècnic en Gastronomia i Restauració atorgat pel Centre de Gastronomia i Restauració de Sant Pol de Mar (CGR StPOL).
- Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Cuina i Gastronomia atorgat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
- Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Serveis de Restauració atorgat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
- Professorat d’operacions, tant a nivell teòric com pràctic.
- Professionals del sector: consultors, directius de restaurants i xefs de prestigi internacional.
Els requisits d’accés al programa són:
- Haver cursat l’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) o les proves d’accés a Grau Mitjà de Formació Professional.
- Superar una entrevista personal amb un responsable acadèmic.
CGR StPOL disposa d’un Fons d’Ajuda a l’estudi per cursar estudis al seu centre. El seu objectiu és facilitar l’accés als programes educatius a aquells candidats que, per raons econòmiques, tinguin dificultats per matricular-se. Aquestes s’adjudiquen en mode de percentatge del total del cost bàsic o acadèmic del curs fins un 50% basant-se en l’historial acadèmic i el nivell adquisitiu del candidat i dels que financen els estudis.
Beneficiaris beques Grup Serhs:
La quantitat màxima de l’ajuda sumada a la Beca Serhs no superarà el 50% de l’import acadèmic o bàsic.
No beneficiaris beques Grup Serhs:
La quantitat màxima a rebre és el 50% de l’import acadèmic o bàsic.
Algunes entitats públiques ofereixen altres ajudes:
Beca MAE-AECI (per estudiants no membres de la Unió Europea).
Finançament:
Existeix un acord amb diferents entitats financeres per obtenir un finançament especial per als alumnes d’EUHT StPOL:
TESTIMONIS

Alex Garés
Xef executiu a Ritz Carlton Hotels and Resorts (Tailàndia). Promoció 1999.
“He vist els meus somnis realitzats i he pogut desenvolupar la meva carrera a llocs insòlits i en les millors cadenes hoteleres. Sant Pol va ser l’inici del viatge, a través de qui vaig aconseguir la meva primera feina a un restaurant de prestigi”.

Josep Solé
Responsable de Food & Beverage del Hotel Marqués de Riscal 5*. The Luxury Collection – Starwood Hotels & Resorts. Promocions…
“La combinació de la formació pràctica, teòrica i de gestió que he adquirit a Sant Pol m’ha ajudat a aconseguir posicions de responsabilitat a hotels i restaurants de prestigi”.

Ramon Freixa
Premi Nacional de Gastronomia 2014. 2** Michelin. Freixa Tradició. Avalon. Promoció 1993.
“La vocació per la cuina ve dels meus pares. El sistema de treball, les tècniques de gestió i la titulació universitària els vaig obtenir a l’Escola de Sant Pol”.

Albert Ortiz
Axol Restaurant (Cabrils). Guanyador del Premi “Cuiner de l’Any 2014”. Promoció 2002.
“L’aprenentatge del CGR StPOL t’aporta les tècniques que necessitaràs a la vida real. Això et porta a evolucionar com a cuiner: ser conscient que tens que aprendre-ho tot, tots els detalls son importants per després saber el que realment vols”.