banner-stpolexperience

“Aprendre fent” és un dels nostres lemes, probablement, el que millor resumeix la filosofia i el concepte de l’Hotel-Escola.

Presentació

A l’any 1966, es va crear una plataforma formativa pionera a Europa, integrada per un Hotel-Escola amb restaurant on els estudiants universitaris d’hoteleria poguessin realitzar les seves pràctiques, des del primer dia, amb clients reals, sota la supervisió i avaluació directa d’un professorat professional.

D’aquesta manera es va gestar un dels nostres lemes: “aprendre fent”, probablement el que millor resumeix la filosofia i el concepte de l’Hotel-Escola, on res es dóna per sabut fins que no s’ha practicat les vegades necessàries, en un entorn laboral real i validat pel criteri d’un professional.

L’Hotel-Escola (H-E StPOL) està format per l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPOL), que imparteix formació universitària de grau i màster; el Centre de Gastronomia i Restauració de Sant Pol de Mar (CGR StPOL), que imparteix formació professional; i l’Hotel Gran Sol.

L’EUHT StPOL també va ser la primera escola a Espanya en crear un programa i una metodologia específica de formació teòrico-pràctica en direcció hotelera, en un temps on els plans formatius a Espanya gairebé no diferenciaven l’hoteleria dins de l’àmbit turístic.

MISSIÓ

La missió d’H-E StPOL és formar, a partir de l’excel·lència, futurs caps departamentals i directors generals d’establiments hotelers i de restauració, independentment del seu emplaçament.

VISIÓ

La visió d’H-E StPOL és seguir sent una escola pionera a Europa i el referent en el sector amb el model de formació integral de qualitat on teoria, pràctica i investigació es complementen a través de la fórmula d’Hotel-Escola.

L’actuació estratègica d’H-E StPOL es recolza en els seus valors identificatius, guies d’actuació i conviccions característiques. Entre el conjunt de valors d’identitat destaquen: la qualitat del servei, una atenció personalitzada a través de tutories i una metodologia pedagògica que incentiva a potenciar les capacitats personals.

El profund coneixement i experiència del sector distingeix l’EUHT StPOL com a model educatiu de referència per a estudiants, professionals i empreses, des de fa ja 50 anys. Tot això no hauria estat possible sense mantenir-se rigorosament fidels als seus principis d’inversió contínua en investigació, anàlisi i estudi de casos i noves tendències orientats als programes d’especialització que més s’adapten als seus alumnes i a les exigències del mercat.

Esdeveniments

Any rere any, H-E StPOL celebra les Jornades de Desenvolupament Professional, esdeveniment on els representants de recursos humans de les empreses hoteleres i de restauració més importants acudeixen a l’Escola per a entrevistar els alumnes que finalitzen estudis amb l’objectiu d’aconseguir les pràctiques finals i incorporar-se a les seves plantilles. L’objectiu és dissenyar un pla de carrera adequat a cada perfil i trobar un lloc de feina a partir d’aquestes pràctiques professionals.

Des de 1980 i sense interrupció, H-E StPOL organitza la Jornada Universitària de Gastronomia (antigues Jornades Gastronòmiques del Maresme) i, des de 1987, el Concurs de Cuina Jove de Catalunya. Es tracta de l’acte acadèmic gastronòmic i del concurs de cuina més antics que se celebren a Catalunya sense interrupció.

Cadascuna de les seves edicions es basa en un producte o temàtica i s’hi convida un cuiner de prestigi. En edicions anteriors, H-E StPOL ha comptat amb la il·lustre presència de: Pedro Subijana, Raimundo González, Raymond Thullier, Renato Gualandi, Christian Escrivà, Alfons Part, Alain Ducasse, Juan Mari Arzak, Santi Santamaria, Ferran Adrià, Alain Pic, René Redzepi, Andoni Aduriz, Martin Berasategi, Joan Roca, Carme Ruscalleda, Alex Atala o els antics alumnes Ramon Freixa i Xavier Pellicer.

H-E StPOL també organitza el Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya, un dels concursos de cocteleria més antics del país, on s’atorga el Premi al Millor Jove Cocteler de Catalunya. És un esdeveniment anual on participen estudiants i professionals menors de 25 anys residents a Catalunya. El jurat està format per grans experts del món de la cocteleria com: el President del Club del Barman, Manel Tirbio; Josep Mª Gotarda i el President de l’Associació de Someliers de Barcelona, José Roldán.

La peculiaritat del concurs radica en dues facetes: una, que no s’atorguen premis en metàl·lic i dues, que el seu objectiu és suggerir en els joves estudiants l’interès per desenvolupar una carrera professional en l’àrea del servei de sala, molt demandada per les empreses hoteleres i els restaurants comercials. Una altra nota a destacar del concurs és fer present anualment la memòria de dos dels grans “barmen” que ha tingut Catalunya mitjançant la personalització de dos dels trofeus que s’atorguen als participants. Es tracta del Trofeu Josep Mª Gotarda a la destresa i habilitat, i el Trofeu Manuel Villalante a la millor puntuació del Jurat.