banner-stpolexperience

“Aprendre fent” és un dels nostres lemes, probablement, el que millor resumeix la filosofia i el concepte de l’Hotel-Escola.

Jornades de Desenvolumpament Professional (JDP)

Presentació Jornades de Desenvolupament Professional – 5 i 6 de febrer de 2019

Cada any, l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar celebra les Jornades de Desenvolupament Professional, esdeveniment en què els representants de Recursos Humans de les empreses hoteleres més importants i de restauració visiten l’Escola per entrevistar els alumnes que finalitzen estudis amb l’objectiu d’aconseguir les pràctiques finals i incorporar-se a les seves plantilles. L’objectiu és dissenyar un pla de carrera adequat a cada perfil i trobar feina a través d’aquestes pràctiques professionals.

La missió de les Jornades de Desenvolupament Professional és apropar els alumnes a grups hotelers, turístics i de restauració líders a nivell nacional i internacional. Aquesta relació universitat-empresa dóna als alumnes l’oportunitat de participar a les presentacions de les empreses, entrevistar-se i establir vincles laborals. Aquestes jornades són un punt de trobada entre empreses turístiques reconegudes mundialment, amb els millors hotels, complexes i restaurants, i els estudiants de l’escola amb l’objectiu de seguir-los formant, apropar-los al món professional real i ajudar-los a aprendre dia rere dia sota la filosofia que practica EUHT StPOL, “aprendre fent”.

Les jornades tenen una duració de dos dies, aquest curs 2018-19 se celebraran el 5 i 6 de febrer de 2019. Durant els matins les empreses que participen a l’esdeveniment presenten les seves empreses, la filosofia i cultura de treball i a la tarda entrevisten els estudiants dels diferents programes de l’EUHT StPOL. En l’edició del curs passat (2017-2018) es van efectuar una mitjana de 3 entrevistes per estudiant aspirant a aconseguir una entrada al món laboral. Aquesta activitat està dirigida únicament als alumnes que finalitzen els seus estudis durant el curs acadèmic i membres de l’Associació d’Antics Alumnes.

L’Escola prepara l’esdeveniment de febrer de 2019 mesos abans que es produeixi. Durant el mes de novembre, els estudiants envien els seus Currículums a l’Escola per poder fer-los arribar als representants de Recursos Humans de les grans cadenes. A partir d’aquí, es comença a treballar el futur professional de cada alumne.

Si ets exalumne de l’EUHT StPOL i també vols participar-hi, escriu-nos a alumni@santpol.edu.es sota l’assumpte “JDP19”.

EUHT StPOL és l’Hotel-Escola de referència al sector desde 1966 i manté una estreta relació tant amb els grups hotelers i turístics líders nacionals com els internacionals. Aquests grups participen a les JDP de forma rotativa, de manera que tots passen per les instal·lacions del campus amb l’objectiu de seleccionar els seus futurs treballadors. Això constata que les JDP són un recurs i una eina amb molt de potencial per tots els seus actors, que s’ha de cuidar davant el context econòmic actual. El 100% dels alumnes assistents aconsegueixen un contracte de pràctiques i un 94% dels alumnes aconsegueixen un pla de carrera després d’haver finalitzat les pràctiques.

Empreses participants a l’edició 2019

Dinàmica de funcionament

EUHT StPOL envia a les empreses participants els Currículums Vitae dels alumnes de tots els programes que finalitzen els estudis a l’Escola aquest any, així com també els dels membres de l’Associació d’Antics Alumnes (AAA) que així ho han demanat.

Les empreses fan una preselecció dels CV escollits i posteriorment es comunica a tots els participants a les JDP.

Els interessats en alguna empresa en concret que no hagin estat seleccionats podran deixar el seu CV a una safata de l’empresa corresponent que trobaran a les taules del saló. En cas de disposar temps per realitzar entrevistes addicionals, les empreses donarien la llista dels nous candidats després del dinar.

Aquest no és l’únic mitjà per aconseguir pràctiques o ofertes de treball a través de l’Escola, ja que l’EUHT StPOL té contactes amb establiments independents que contínuament requereixen de la colaboració de l’Escola per a estudiants en pràctiques i vacants laborals.

Horaris JDP – 5 i 6 de febrer de 2019

Durant els matins es duen a terme les presentacions de les empreses i durant la tarda, les empreses entrevisten els candidats.

 

Dimarts 5 de febrer de 2019

 

Dimecres 6 de febrer de 2019

 • 09:00-09:25 Registre de participants
 • 09:25-09:30 Presentació JDP i funcionament
 • 09:30-10:00 Primera presentació: SENATOR HOTELS & RESORTS
 • 10:00-10:30 Segona presentació: PARADORES
 • 10:30-11:00 Tercera presentació: NH HOTEL GROUP
 • 11:00-11:30 Pausa – cafè
 • 11:30-12:00 Quarta presentació: IBEROSTAR
 • 12:00-12:30 Cinquena presentació: BARCELÓ HOTEL GROUP
 • 12:30-13:30 Sisena presentació: H10 HOTELS 
 • 13:30-15:00 Dinar de feina
 • 15:00-20:00 Entrevistes

Vídeo 2018  Jornades de Desenvolupament Professional

Protocol

NORMES DE PROTOCOL I PROCEDIMENT PELS PARTICIPANTS:

 • Uniformitat (obligatori per accedir al saló): Tots els participants a les JDP hauran d’anar amb vestit d’home i corbata (els nois) i uniforme de negoci (les noies). Aquells alumnes que no compleixin amb el requisit no podran accedir al Saló i comptarà com a absència.
 • Registre: Tots els participants hauran de registrar-se al saló de bar entre les 8.50 h a les 9.20 h el dimarts 5 de febrer i entre les 9.00 h i les 9.25 h el dimecres 6 de febrer de 2019. Les presentacions es realitzaran al Saló Llevant.
 • Asistència a les presentacions: És obligatòria per a tots els alumnes que finalitzen els estudis a l’EUHT StPOL aquest curs. Els membres de l’AAA que participaran a les entrevistes també hauran d’assistir a totes les presentacions de la jornada.
 • Descansos: Està prohibit abandonar el saló durant els espais de temps entre presentacions. Per això s’han establert els descansos oportuns.
 • Dinar: Els alumnes que disposen de dinar habitualment, procediran com un dia normal. Els membres de l’AAA podran menjar gratuïtament al Self amb reserva prèvia. Els alumnes que no dinin habitualment a l’escola podran comprar tiquets per dinar al Self a un preu de 6€.
 • Entrevistes: Els candidats seleccionats per les entrevistes han estat escollits per les mateixes empreses.