banner-pag-estudiantes-int

Espanya és el tercer país del món que rep més turistes estrangers, en què Catalunya, i la seva capital Barcelona, és la principal destinació.

ESTUDIAR A ESPANYA

PROCÉS D’ADMISSIÓ PER A ESTUDIANTS NACIONALS I RESIDENTS A LA UNIÓ EUROPEA

Si ets d’un Estat membre de la Unió Europea (Alemanya, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Holanda, Hongria, Irlanda, Itàlia, Lituània, Luxemburg, Malta, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania i Suècia) o Liechtenstein, Islàndia, Noruega i Suïssa, tens dret a la lliure circulació i residència a Espanya.

De totes maneres, tots els ciutadans comunitaris que resideixin a Espanya per un període superior a 3 mesos, tenen l’obligació de sol·licitar la inscripció al Registre Central d’Estrangers. Aquesta inscripció suposarà la expedició d’un certificat de registre i inclourà un número d’identificació d’estranger (NIE).

Per a tramitar-lo hauràs de dirigir-te a la Comissaria de Policia de la localitat on resideixis. La Comissaria de Policia més propera a EUHT StPOL es troba a Mataró. Veure el mapa. Per a arribar a la Comissaria de Policia de Mataró pots agafar el tren en direcció Barcelona i baixar a l’estació de Mataró (25 minuts). A la ciutat de Mataró pots agafar l’autobús número 1 (davant de l’estació de tren) que té parada a prop de la Comissaria. (Horaris de la Comissaria: de Dilluns a Divendres de 9:00h a 14:00h.)

Documentació que es requereix:

  • Formulari de sol•licitud Ex-18 (original i còpia). Descarregar aquí.
  • Original i fotocòpia del passaport o targeta d’identitat.
  • Carta d’acceptació com estudiant d’EUHT StPOL especificant la durada i data dels estudis. Pots demanar aquesta carta a Secretaria (Mª Dolors Serra) via email. El preu és de 10 €.
  • Targeta Sanitària Europea o targeta d’assegurança mèdica privada.

NOTA:
Per a aquest procés administratiu estàs obligat a pagar alguns impostos. El mateix dia que portis els documents a la Comissaria de Policia, se t’informarà de la forma de pagament d’impostos per a pagar la quota. Més informació aquí.

PROCÉS D’ADMISSIÓ PER A ESTUDIANTS DE FORA DE LA UNIÓ EUROPEA

Si ets estudiant de fora de la Unió Europea (UE), del EEE (Islàndia, Liechtenstein i Noruega) o de Suïssa, per poder romandre legalment a Espanya més de 90 dies, necessites obtenir l’autorització d’estància per estudis, que t’autoritzarà a pertànyer a Espanya tot el temps que durin els teus estudis i, a més, podràs viatjar si ho vols, dins de la UE i els països que tenen firmats convenis amb Espanya o la UE per lliure circulació de persones.

Tràmits a realitzar per a la teva estada d’estudis a EUHT StPOL:

Abans d’arribar a Espanya has de tramitar el visat d’estància per a estudis als consolats d’Espanya del teu país d’origen o residència legal.

Pots consultar el consolat corresponent al web del Ministeri d’Assumptes Exteriors espanyol.

Per a tramitar el visat, necessites, entre altres documents, l’acreditació d’haver sigut acceptat en un programa d’estudis d’EUHT StPOL. Aquesta acreditació s’ha de sol·licitar a Secretaria (Mª Dolors Serra) via email. El preu és de 10 €.

 

Els visats d’estudiants que es concedeixen per a entrar a Espanya són vàlids únicament per 90 dies i abans de finalitzar aquest període (màxim 60 dies d’antelació) has de tenir la Targeta d’Identitat d’Estranger, que et permetrà estar a Espanya un any més.

Tríptic informatiu – Ministerio de Trabajo e Inmigración, Gobierno de España

En un termini d’un mes des de la teva entrada efectiva a Espanya has de sol·licitar la corresponent targeta d’estudiant.

Pots dirigir-te directament a la Comissaria de Policia de Mataró de dilluns a divendres de 9h a 14h per sol·licitar que t’expedeixin una targeta d’autorització d’estància per a estudis. Veure Mapa. Per a arribar a la Comissaria pots agafar el tren en direcció Barcelona i baixar a l’estació de Mataró. Quan arribis a Mataró pots agafar la línia 1 d’autobús que et porta a prop de la Comissaria de Policia, per a agafar aquest autobús has de creuar la carretera situada darrere de l’estació de tren.

 

Documentació que es requereix:

1. Certificat d’empadronament a l’ajuntament (residència).
Si estàs allotjat/da a la residència de l’escola pots sol·licitar a Secretaria (Mª Dolors Serra) vía email una carta de residència (10 €) per a presentar a l’Ajuntament de Sant Pol de Mar i sol·licitar d’aquesta manera l’empadronament.

Si no estàs allotjat/da a la residència has de presentar el contracte de lloguer del pis a l’ajuntament del teu lloc de residència per a tramitar el certificat d’empadronament.

Al cap d’uns dies l’Ajuntament t’entregarà un certificat que has de presentar a la Comissaria de Policia per a sol·licitar la targeta d’identitat d’estranger junt amb la resta de documentació.

2. Certificat (original i fotocòpia) del Centre d’estudis indicant el període de durada dels estudis a realitzar i justificant de pagament de la matrícula. Sol·licitar a Mª Dolors Serra (preu 10 €).

3. Sol·licitud degudament complimentada. Model EX17. Descarregar-la aquí.

4. Passaport en vigor i fotocòpia.

5. Tres fotografies en color de mida carnet amb el fons blanc.

6. Assegurança mèdica amb cobertura a Espanya.

Per a més informació visita el web del Ministeri.

La targeta té una vigència d’un any i és renovable si els teus estudis tenen continuïtat.

Pots realitzar el tràmit de renovació amb una antelació màxima de dos mesos i en tot cas, abans que aquesta caduqui.

Per a més informació fes clic aquí.