Young Hoteliers Summit 2022: EUHT StPOL delegates win the challenge “Retaining and attracting talent in the hospitality industry”
10 March, 2022Coolhunting hospitality trends
31 March, 2022El Concurs de Cuina Jove de Catalunya se celebrarà el 28 d’abril de 2022 a les instal·lacions de l’EUHT StPOL. Serà la 34a edició d’un dels certàmens de cuina amb més trajectòria del nostre país, que es reprendrà després de no poder celebrar l’anterior edició a causa de la pandèmia de la Covid-19.
L’actual edició del Concurs de Cuina Jove de Catalunya tindrà com a temàtica central la cuina de proximitat i està obert a la participació d’estudiants o professionals de la cuina menors de 26 anys, residents a Catalunya.
Sota aquesta temàtica, els concursants hauran d’elaborar una recepta que serà valorada per un jurat presidit per la xef Fina Puigdevall i integrat per representants de PRODECA (Promotora d’Exportacions Agroalimentàries Catalanes. Generalitat de Catalunya); de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició; de l’Agència Catalana de Turisme i de l’EUHT StPOL, així com també periodistes gastronòmics.
El guanyador/a absolut del Concurs de Cuina Jove serà qui representarà Catalunya a la fase final de l’European Young Chef Award (EYCA), que se celebrarà el novembre de 2022 a Trondheim (Noruega), Regió Europea de la Gastronomia 2022.
Les inscripcions per participar al Concurs de Cuina Jove de Catalunya es poden formalitzar fins el 15 d’abril d’acord amb les bases publicades al web www.concurscuinajove.cat
Fina Puigdevall, presidenta del jurat del Concurs de Cuina Jove de Catalunya
El Concurs de Cuina Jove s’emmarca en la Jornada Universitària de Gastronomia que l’EUHT StPOL celebra des del 1980.
Enguany, la xef convidada a la Jornada Universitària de Gastronomia i al Concurs de Cuina Jove de Catalunya és la Fina Puigdevall, propietària i xef del restaurant Les Cols (Olot), reconegut amb dues estrelles Michelin, una estrella verda Michelin i tres Sols de la Guia Repsol.
Puigdevall va ser guardonada amb el Premi Nacional de Gastronomia 2019, atorgat per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN). I l’espai del restaurant Les Cols va ser creat per l’equip RCR arquitectes, premiats al 2017 amb el Premi Pritzker d’Arquitectura.
A més de presidir el jurat del Concurs de Cuina Jove de Catalunya 2022, la xef també oferirà una classe magistral per a l’alumnat de l’EUHT StPOL i per als participants al certamen.
Un dels concursos de cuina amb més trajectòria
La del 2022 serà 34a edició del Concurs de Cuina Jove de Catalunya i la 41a edició de les Jornades Universitàries de Gastronomia de l’EUHT StPOL, dos dels actes de cuina i gastronomia amb més trajectòria celebrats a Catalunya. Durant els darrers anys, el jurat del Concurs de Cuina Jove de Catalunya ha estat presidit per xefs com Oriol Castro, Nandu Jubany, Mauro Colagreco, Albert Adrià o Massimo Bottura, entre d’altres.