Més entrevistes per alumne a les Jornades de Desenvolupament Professional 2018
9 febrer, 2018Demetrio Maduro, Alumni d’EUHT StPOL: “Aprofiteu el que esteu aprenent en aquesta Escola que, per mi, és un orgull”
26 febrer, 2018La 35ª edició del Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya destaca per la il·lusió i el respecte per l’estil clàssic de la cocteleria per part dels concursants
L’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar ha acollit per 35ª vegada el Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya, organitzat pel mateix centre. El certamen reuneix a las principals escoles d’hostaleria del territori a la recerca del millor còctel.
Com marca la tradició, tots els finalistes del Concurs han fet un Test de Coneixements de Cocteleria previ al començament de la part més important de l’esdeveniment.
Amb els nervis a flor de pell i les mans lleugerament tremoloses, els 12 finalistes del Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya, han presentat les seves creacions davant dels membres del Jurat de Destresa i Habilitat. Ràpidament, els colors, aromes i gustos característics dels còctels, s’han apoderat del Saló Llevant de l’Hotel-Escola, lloc on ha tingut lloc l’acte.
Una vegada presentades i elaborades les creacions, el Jurat s’ha retirat a valorar cadascuna de les candidatures. El Jurat de Destresa i Habilitat ha estat format per:
- Sr. Josep M. Gotarda Jr. – President del Jurat d’Habilitat
- Sr. Manel Tirvio – President del Jurat de Degustació
- Sra. Natalia Roig – Vicepresidenta de Girona – Associació Catalana de Sommeliers
- Sra. Nan Ferreres – Directora EHT-CETT
- Sra. Núria Montmany – Jesuïtes Sarrià Sant Ignasi
- Sr. Iñaki Gorostiaga – Director General ESHOB
- Sr. Ramon Serra – President de l’EUHT StPOL
Després de les deliberacions, per fi ha arribat el moment més emocionant del dia. En primer lloc, el Sr. Josep Maria Gotarda Jr. , com a President del Jurat d’Habilitat, ha volgut agrair la participació a tots els concursants i ha destacat el seu “respecte per la cocteleria clàssica i la il·lusió que han posat a les seves creacions”. Posteriorment, s’ha fet entrega d’un diploma a cadascun dels participants i s’han entregat els trofeus. Aquests han estat els còctels premiats:
- Trofeu “Grup SERHS”, a la millor explicació/comunicació del còctel (Story Telling) – Deja Vu, per Sergio Martín, Institut Cavall Bernat de Terrassa
- Trofeu “Josep Maria Gotarda”, a la millor destresa i habilitat – Costa Brava, per David Torronteras, Escola d’Hoteleria, Institut Baix Empordà
- Trofeu “Associació Catalana de Sommeliers”, al còctel amb la major puntuació del Jurat Degustador – Carib Français, per Guillem Delgado, Centre d’Estudis Hostaleria i Turisme CETT
- Trofeu “Especial Club del Barman”, al segon millor classificat – Naughty, per Pol Samon, Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona
- Trofeu “Manuel Villalante”, atorgat per l’H-E de Sant Pol de Mar al concursant amb major puntuació global – Inorgen18, per Guillem Marroig, Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona