Dia Mundial del Turisme: Què se celebra?
24 setembre, 2021Els hotels històrics més famosos del món
7 octubre, 2021Se’ls coneix com els Òscars de la Gastronomia. Són els premis The World ‘s 50 Best Restaurants que han celebrat la 19a edició el 5 d’octubre a Bèlgica. Entre els 50 millors restaurants del món de 2021, hi ha sis restaurants espanyol; dos d’ells en el top 5. Són l’Asador Etxebarri i el Restaurant Disfrutar Barcelona. Vols conèixer-ne tots els detalls? Te’ls expliquem a continuació!
Els millors restaurants del món
Al 2021, el millor restaurant del món segons The World ‘s 50 Best Restaurants és el restaurant Noma (Copenhaguen, Dinamarca) amb tres estrelles Michelin liderat pel xef René Redzepi. És la cinquena vegada que aquest restaurant danès es corona com el millor restaurant del món, després de les edicions de 2010, 2011, 2012 i 2014.
El segon lloc del pòdium també és per un restaurant danès: Geranium de Rasmus Kofoed. Completa el pòdium el restaurant Asador Etxebarri, a Atxondo (España) liderat pel xef Víctor Arguinzoniz. A més de guanyar la medalla de bronze, Arguinzoniz també s’ha endut el premi Chef’s Choice Award, que concedeixen els mateixos xefs.
Sis restaurants d’Espanya entre els 50 millors del món
A més de l’Asador Etxebarri, Espanya compta amb més representants a la llista The World ‘s 50 Best Restaurants. En concret, el restaurant Disfrutar Barcelona figura a la cinquena posició del rànquing i es converteix així en el restaurant barceloní més ben classificat.
Liderat pels xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, el restaurant Disfrutar té com a cap de cuina un antic alumne de l’EUHT StPOL, Oscar Mayer. I les seves cuines i la seva sala són destí de pràctiques del nostre alumnat.
El Restaurant Mugaritz de Sant Sebastià figura també entre els millors del món. De fet, ha estat considerat el 14è millor restaurant de món. I el segueix de prop el restaurant Elkano a Getaria, que ocupa el 16è lloc de la llista.
El xef Dabiz Muñoz, nomenat recentment com a millor xef del món, ha vist com el seu restaurant DiverXo de Madrid apareixia per primera vegada en la llista ocupant directament la posició número 20.
El sisè restaurant espanyol que figura entre els 50 millors del món és Azurmendi del xef Eneko Atxa, amb tres estrelles Michelin. Un restaurant que és també destí de pràctiques de l’alumnat del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina.
L’Olimp dels millors restaurants
El grup “Best of the Best” està format per tots els restaurants que han encapçalat la llista dels 50 millors restaurants de món durant els 18 anys d’història del guardó.
Formen part d’aquesta llista els restaurants:
- El Bulli (Roses) del xef Ferran Adrià, escollit millor restaurant de món al 2022, 2006, 2007, 2008 i 2009.
- El Celler de Can Roca (Girona) dels germans Roca; escollit millor restaurant del món al 2013 i 2015 i guardonat amb el premi a el millor xef pastisser del món per Jordi Roca al 2014.
- Mirazur (Menton, França) del xef Mauro Colagreco. Considerat el millor restaurant del món al 2019.
- Osteria Francescana (Mòdena, Itàlia) del xef Massimo Bottura votat com a millor restaurant del món el 2016 i 2018.
- Eleven Madison Park (Nova York, EUA) del xef Daniel Humm, millor restaurant del món el 2017.
- The French Laundry (Yountville, EUA) del xef Thomas Keller. Va ser el número 1 a The World ‘s 50 Best Restaurants el 2003 i 2004.
- The Fat Duck (Bray, UK) liderat pel xef Heston Blumenthal es va posicionar com el millor restaurant del món el 2005.
- Noma (Copenaghen, Dinamarca) i el xef René Redzepi han ocupat el primer lloc de la llista el 2010, 2011, 2012, 2014 i el 2021.
Els millors xefs del món, a l’EUHT StPOL
Des de l’EUHT StPOL podem dir que cinc números 1 a la llista The World ‘s 50 Best Restaurants han estat a l’EUHT StPOL. El xef Mauro Colagreco de l’restaurant Mirazur, Massimo Bottura del restaurant Osteria Francescana, Ferran Adrià d’El Bulli, Joan Roca d‘El Celler de Can Roca i René Redzepi del restaurant Noma han trepitjat en diferents ocasions les instal·lacions de l’EUHT StPOL per donar una masterclass, presidir el jurat del Concurs de Cuina o participar en un esdeveniment internacional.
A més dels xefs dels restaurants del grup Best of the Best, amb l’EUHT StPOL també han col·laborat xefs de diferents restaurants que figuren en la llista The World ‘s 50 Best Restaurants: Andoni Luis Aduriz del restaurant Mugaritz, Alain Ducasse de l’restaurant homònim a París i els tres xefs del restaurant Disfrutar Barcelona, Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch.
La connexió amb aquests restaurants va més enllà, ja que molts d’ells acullen alumnes en pràctiques i alguns acaben convertint-se en part dels seus equips.
La llista completa dels 50 millors restaurants de món
- Noma, Copenhaguen (Dinamarca) MILLOR RESTAURANT D’EUROPA i MILLOR RESTAURANT DEL MÓN
- Geranium, Copenhaguen (Dinamarca)
- Asador Extebarri, Atxondo (Espanya)
- Central, Lima (Perú) MILLOR RESTAURANT DE SUD-AMÈRICA
- Disfrutar, Barcelona (Espanya)
- Frantzen, Estocolm (Suècia)
- Maido, Lima (Perú)
- Odette, Singapur MILLOR RESTAURANT D’ÀSIA
- Pujol, Ciutat de Mèxic (Mèxic) MILLOR RESTAURANT D’AMÈRICA DEL NORD
- The Chairman, Hong Kong (Xina)
- Den, Tòquio (Japó)
- Steirereck, Viena (Àustria)
- Don Julio, Buenos Aires (Argentina)
- Mugaritz, Sant Sebastià (Espanya)
- Lido 84, Gardone Riviera (Itàlia) Highest NEW ENTRY
- Elkano, Getaria (Espanya)
- A Casa do Porco, Sant Paolo (Brasil)
- Piazza Duomo, Alba (Itàlia)
- Narisawa, Tòquio (Japó)
- Diverxo, Madrid (Espanya) NEW ENTRY
- HISA Franko, Kobarid (Eslovènia)
- Cosme, New York (USA)
- Arpège, París (França)
- Septime, París (França)
- White Rabbit, Mosca (Rússia)
- Li Calandre, Rubano (Itàlia)
- Quintonil, Ciutat de Mèxic (Mèxic)
- Benu, San Francisco (EUA)
- Reale, Castel di Sangro (Itàlia)
- Twins Garden, Moscou (Rússia)
- Restaurant Tim Raue, Berlín (Alemanya)
- The Clove Club, Londres (Regne Unit)
- Lyle s, Londres (Regne Unit)
- Burnt Ends, Singapur NEW ENTRY
- Ultraviolet, Xangai (Xina)
- Hof Van Cleve, Kruishoutem (Bèlgica)
- Singlethread, Healdsburg (Califòrnia) NEW ENTRY
- Borago, Santiago (Xile)
- Florilège, Tòquio (Japó)
- Sühring, Bangkok (Tailàndia)
- Alléno Paris at Pavillon Ledoyen, París (França)
- Belcanto, Lisboa (Portugal)
- Atomix, Nova York (EUA)
Li Bernardin, Nova York (EUA) - Nobelhart & Schmutzig, Berlín (Alemanya) NEW ENTRY
- Leo, Bogotà (Colòmbia)
- Maaemo, Oslo (Noruega)
- Atelier Crenn, San Francisco (EUA)
- Azurmendi, Larrabetzu (Espanya)
- Wolfgat, Paternoster (Sud-àfrica) NEW ENTRY – MILLOR RESTAURANT D’ÀFRICA