El certamen, celebrat el 7 de març a l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar, va comptar amb la participació de 10 alumnes de diferents escoles d’hoteleria i restauració de Catalunya. Amb el còctel titulat “Sky diving” Guillem Cunill, alumne del Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Gastronomia i Restauració i representant de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar al concurs, es va endur el trofeu especial Club del Barman com a segon millor classificat. El premi a la millor puntuació global va ser per Alex Galián, alumne del CETT.

 

Dijous 7 de març de 2019 l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar va acollir la 36a edició del Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya, un certamen que té com a objectiu incentivar entre els joves estudiants i professionals l’interès per l’univers de la cocteleria i per desenvolupar una carrera professional a l’àrea de servei de sala, present tant en empreses hoteleres com de restauració.

El certamen d’enguany va comptar amb la participació de diferents escoles d’hoteleria i restauració de Catalunya, cadascuna d’elles representada per un alumne i la seva proposta de còctel. En total, deu participants que van començar el concurs amb un test de coneixements sobre cocteleria per passar després a la fase demostrativa, durant la qual van preparar i explicar els còctels davant del jurat d’habilitat i destresa. Tot seguit, en un altra sala, el jurat de degustació valorava també els còctels d’acord amb diversos paràmetres d’aquest àmbit.

Finalment, el Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya va premiar com a millor còctel el titulat “Golden Pleasure”, ideat i elaborat per l’alumne del CETT Alex Galián, que va rebre el trofeu “Manuel Villalante” atorgat per l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar. Guillem Cunill, alumne del Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Gastronomia i Restauració de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar va rebre el guardó “Especial Club del Barman” al segon millor classificat pel còctel “Sky diving”.

El trofeu de l’Associació Catalana de Sommeliers per al còctel amb major puntuació del jurat degustador va ser per a “Capvespre” ideat i elaborat per Sara Ahdid, alumna de l’Escola d’Hoteleria Institut Baix Empordà; mentre que Ana Sánchez, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona va rebre el trofeu “Josep M. Gotarda” a la destresa i habilitat pel còctel “Red shot”. El premi a la millor explicació i comunicació del còctel va ser per Marta Farré, alumna de l’Escola Joviat i pel còctel titulat “Bacassis”.

Com a novetat d’enguany, el primer i segon classificat del certamen participaran al concurs de cocteleria de Catalunya organitzat per Club del Barman.

El Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya, impulsat per l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar, és un dels certàmens de cocteleria més veterans del país i aquest 2019 ha comptat amb la participació de l’Escola d’Hosteleria Joan Ramon Benaprès de Sitges, l’Institut Bisbe Sivilla de Calella, l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona, l’Institut Cavall Bernat de Terrassa, l’Escola d’Hotelera Institut Baix Empordà, l’Escola d’Hostaleria d’Osona, l’Escola d’Hoteleria Joviat, l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Girona, el CETT i com a amfitrions, l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar.

36è Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *